
Pikantné bravčové rezance na panvici
Ingrediencie:
-
bravčové karé (cca 500 g)
-
5 PL kečupu
-
kari korenie (1 ČL)
-
mleté čierne korenie (podľa chuti)
-
mletá červená paprika (1 ČL)
-
worcesterová alebo sójová omáčka (1–2 PL)
-
soľ (podľa chuti)
-
olej (na opekanie)
Postup:
-
Bravčové karé nakrájame na tenké rezance.
-
V miske si zmiešame kečup, kari korenie, mleté čierne korenie, červenú papriku, worcesterovú (alebo sójovú) omáčku, soľ a trochu oleja – vytvoríme marinádu.
-
Do marinády vložíme mäso a dôkladne premiešame.
-
Necháme marinovať v chladničke aspoň 30 minút.
-
Na panvici rozohrejeme trochu oleja a celé mäso aj s marinádou vlejeme na panvicu.
-
Za občasného miešania restujeme, kým nie je mäso hotové.
-
Podávame s hranolkami, opekanými zemiakmi alebo ryžou a zeleninovou oblohou.
Zdroj foto: freepik