Perkelt z kuracích pŕs

Perkelt z kuracích pŕs

Ingrediencie:

  • 500 g kuracích pŕs

  • 1 kyslá smotana

  • 1 PL hladkej múky

  • 1 cibuľa

  • Olej

  • Soľ, korenie, bobkový list

  • Sladká mletá paprika

  • Vegeta

  • Mlieko

  • 1 PL octu

Postup:
Kuracie prsia pokrájame na malé kocky a orestujeme na oleji s drobno pokrájanou cibuľkou. Osolíme, okoreníme a pridáme bobkový list. Zaprášime sladkou mletou paprikou. Podlejeme vodou (alebo zeleninovým vývarom) a dusíme do mäkka.

V šálke si rozmixujeme kyslú smotanu s múkou, pridáme mlieko podľa potreby. Touto zmesou zalejeme mäso, krátko povaríme a dochutíme octom.

Podávanie:
Podávame s domácimi haluškami alebo talianskymi cestovinami.

Zdroj foto: freepi