
Perkelt z kuracích pŕs
Ingrediencie:
-
500 g kuracích pŕs
-
1 kyslá smotana
-
1 PL hladkej múky
-
1 cibuľa
-
Olej
-
Soľ, korenie, bobkový list
-
Sladká mletá paprika
-
Vegeta
-
Mlieko
-
1 PL octu
Postup:
Kuracie prsia pokrájame na malé kocky a orestujeme na oleji s drobno pokrájanou cibuľkou. Osolíme, okoreníme a pridáme bobkový list. Zaprášime sladkou mletou paprikou. Podlejeme vodou (alebo zeleninovým vývarom) a dusíme do mäkka.
V šálke si rozmixujeme kyslú smotanu s múkou, pridáme mlieko podľa potreby. Touto zmesou zalejeme mäso, krátko povaríme a dochutíme octom.
Podávanie:
Podávame s domácimi haluškami alebo talianskymi cestovinami.
Zdroj foto: freepi