 
                            Jednoduchý a lahodný veľkonočný baránok
Ingrediencie:
- 
	2 vajcia 
- 
	2 polievkové lyžice vody 
- 
	80 g hladkej múky 
- 
	20 g solamylu 
- 
	80 g práškového cukru 
- 
	forma na baránka 
Postup:
- 
	Oddelíme žĺtky od bielkov. 
- 
	Žĺtky vyšľaháme s vodou a cukrom do peny. 
- 
	Postupne pridáme múku zmiešanú so solamylom. 
- 
	Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a opatrne ho vmiešame do cesta. 
- 
	Formu na baránka vymastíme a vysypeme múkou. 
- 
	Cesto nalejeme do formy a pečieme v predhriatej rúre pri 180 °C približne 40 minút. 
- 
	Po upečení necháme baránka vychladnúť vo forme, potom ho opatrne vyklopíme a posypeme práškovým cukrom. 
Zdroj foto: Freepik
 
                                     
                                     
                                                     
                                                     
                                                     
                                                     
                                                     
                                                     
                                                     
                                                     
                                                    