• 03.04.2012

Špenátová roláda

Potrebujeme:

400g mrazeného špenátu, 3 vajcia, 120g polohrubej múky, 1 strúčik cesnaku, 1/2 lyžičky soli, olej

Na plnku potrebujeme: 1 vajce, 125g masla, 2-3 syry Lunex, 1 malá cibuľa, soľ

Do rozmrazeného špenátu pridáme 3 žĺtky a polohrubú múku, pretlačíme cesnak, posolíme a dobre premiešame. Z bielkov si vyšľaháme sneh, ktorý opatrne vmiešame do špenátovej zmesi. Plech si vystelieme paprierom na pečenie, potrieme maslom, aby sa roláda neprilepila.
Maslo a syr spolu vymiešame, uvarené vajce nakrájame na drobno a spolu s pokrájanou cibuľkou vmiešame do masla a syra, všetko dobre premiešame a dochutíme soľou. Upečené cesto necháme trocha postáť, ešte teplé zvinieme do rolády a necháme vychladnúť. Po vychladnutí natrieme plnkou. Zvinieme do rolády a dáme do chladničky stuhnúť.
Je to naozaj výborné so zeleninkou, šunkou a chlebíkom.
Dobrú chuť!
Recept od našej čitateľky Veroniky Petrusovej z Komárna