
Špenátová roláda
Ingrediencie na cesto:
-
400 g mrazeného špenátu
-
3 vajcia
-
120 g polohrubej múky
-
1 strúčik cesnaku
-
1/2 lyžičky soli
-
olej na potretie
Ingrediencie na plnku:
-
1 vajce (uvarené natvrdo)
-
125 g masla
-
2–3 syry typu Lunex
-
1 malá cibuľa
-
soľ podľa chuti
Postup:
-
Rozmrazený špenát zmiešajte s 3 žĺtkami, polohrubou múkou, pretlačeným cesnakom a soľou.
-
Z bielkov vyšľahajte tuhý sneh a opatrne ho vmiešajte do špenátovej zmesi.
-
Plech vyložte papierom na pečenie a potrite ho olejom, aby sa cesto neprilepilo.
-
Cesto rovnomerne rozotrite na plech a pečte v predhriatej rúre na 180 °C približne 15 minút.
-
Medzitým pripravte plnku: maslo a syr vymiešajte do hladka, pridajte nadrobno nakrájané uvarené vajce a cibuľu, dochuťte soľou a dobre premiešajte.
-
Upečené cesto nechajte chvíľu postáť, ešte teplé ho zrolujte a nechajte vychladnúť.
-
Po vychladnutí cesto rozviňte, natrite pripravenou plnkou a opäť zrolujte.
-
Hotovú roládu zabaľte do potravinovej fólie a nechajte stuhnúť v chladničke.
Táto špenátová roláda je výborná ako predjedlo alebo ľahké slané pečivo. Skvele sa hodí k zelenine, šunke či čerstvému chlebu.
Zdroj foto: freepik