Špenátová roláda

Špenátová roláda

Ingrediencie na cesto:

  • 400 g mrazeného špenátu

  • 3 vajcia

  • 120 g polohrubej múky

  • 1 strúčik cesnaku

  • 1/2 lyžičky soli

  • olej na potretie

Ingrediencie na plnku:

  • 1 vajce (uvarené natvrdo)

  • 125 g masla

  • 2–3 syry typu Lunex

  • 1 malá cibuľa

  • soľ podľa chuti​

Postup:

  1. Rozmrazený špenát zmiešajte s 3 žĺtkami, polohrubou múkou, pretlačeným cesnakom a soľou.

  2. Z bielkov vyšľahajte tuhý sneh a opatrne ho vmiešajte do špenátovej zmesi.

  3. Plech vyložte papierom na pečenie a potrite ho olejom, aby sa cesto neprilepilo.

  4. Cesto rovnomerne rozotrite na plech a pečte v predhriatej rúre na 180 °C približne 15 minút.

  5. Medzitým pripravte plnku: maslo a syr vymiešajte do hladka, pridajte nadrobno nakrájané uvarené vajce a cibuľu, dochuťte soľou a dobre premiešajte.

  6. Upečené cesto nechajte chvíľu postáť, ešte teplé ho zrolujte a nechajte vychladnúť.

  7. Po vychladnutí cesto rozviňte, natrite pripravenou plnkou a opäť zrolujte.

  8. Hotovú roládu zabaľte do potravinovej fólie a nechajte stuhnúť v chladničke.

Táto špenátová roláda je výborná ako predjedlo alebo ľahké slané pečivo. Skvele sa hodí k zelenine, šunke či čerstvému chlebu.

Zdroj foto: freepik