
Pesto z medvedieho cesnaku s citrónovou kôrou a orieškami
Ingrediencie:
-
150 g listov medvedieho cesnaku
-
50 g strúhaného parmezánu alebo pecorina
-
kôra z polovice citróna
-
50 g orechov (vlašské, píniové, mandle, kešu, pistácie) alebo slnečnicových semienok
-
150 ml olivového oleja
-
1/2 lyžičky soli
Postup:
-
Orechy nasucho opražte na panvici a nechajte vychladnúť.
-
Listy medvedieho cesnaku umyte, osušte a rozmixujte spolu s orechmi, soľou, citrónovou kôrou a syrom.
-
Prilejte olivový olej a rozmixujte znovu na požadovanú konzistenciu pesta.
-
Hotovým pestom naplňte poháriky a zakonzervujte lyžičkou oleja. V uzavretej sklenej nádobe vydržia v chladničke asi týždeň. Vo vhodnej dóze ho však môžete skladovať v mrazničke aj niekoľko mesiacov.
Zdroj foto: TESCOMA