Pesto z medvedieho cesnaku s citrónovou kôrou a orieškami

Pesto z medvedieho cesnaku s citrónovou kôrou a orieškami

Ingrediencie:

  • 150 g listov medvedieho cesnaku

  • 50 g strúhaného parmezánu alebo pecorina

  • kôra z polovice citróna

  • 50 g orechov (vlašské, píniové, mandle, kešu, pistácie) alebo slnečnicových semienok

  • 150 ml olivového oleja

  • 1/2 lyžičky soli​

Postup:

  1. Orechy nasucho opražte na panvici a nechajte vychladnúť.

  2. Listy medvedieho cesnaku umyte, osušte a rozmixujte spolu s orechmi, soľou, citrónovou kôrou a syrom.

  3. Prilejte olivový olej a rozmixujte znovu na požadovanú konzistenciu pesta.

  4. Hotovým pestom naplňte poháriky a zakonzervujte lyžičkou oleja. V uzavretej sklenej nádobe vydržia v chladničke asi týždeň. Vo vhodnej dóze ho však môžete skladovať v mrazničke aj niekoľko mesiacov.​

Zdroj foto: TESCOMA