Tvarohové mini štóly s marcipánom

Tvarohové mini štóly s marcipánom

Lahodné tvarohové mini štóly s Marcipánom Dr. Oetker, ideálne pre adventný čas alebo ako nápad na originálny darček. Predstavte si vôňu čerstvo upečenej vianočnej štóly, ktorá sa nesie celým domom. Tieto tvarohové mini štóly s Marcipánom Dr. Oetker sú dokonalým doplnkom k adventnému času, Mikulášovi alebo ako vianočný darček.

asi 16 ks, stredne náročné, 60 min

Na cesto

  • šľahač
  • valček
  • plech na pečenie (30 x 40 cm)

Prísady:

Na cesto

  • 2 ks vajce
  • 160 g práškový cukor
  • 250 g tvaroh tučný v kocke
  • 160 g maslo zmäknuté
  • 500 g hladká múka
  • 1 KL soľ
  • 1 balíček Kypriaci prášok do pečiva s vínnym kameňom Dr. Oetker
  • 0,5 KL Vanilka mletá Dr. Oetker
  • 1 balíček Finesse Citrónová Kôra strúhaná Dr. Oetker
  • 1 balíček Finesse Pomarančová kôra strúhaná Dr. Oetker
  • 50 g mandľové hranolčeky
  • 50 g hrozienka máčené v rume
  • 50 g kandizovaná citrusová kôra pomerančová alebo citrónová
  • 1 balenie Marcipán Dr. Oetker

Na dokončenie

  • 40 g maslo rozpustené
  • 100 g práškový cukor
  • 1 KL Vanilka mletá Dr. Oetker

Príprava:

  • Celkovo: 60 min
  • Príprava : 20 min
  • Doba pečenia: 20 min

Príprava cesta

Na prípravu cesta v mise zmiešame vajcia s cukrom, tvarohom a maslom a mixérom vyšľaháme dohladka. Pridáme múku zmiešanú so soľou, kypriacim práškom a vanilkou a premiešame. Nakoniec pridáme obe kôry, mandle, hrozienka a kandizovanú kôru a ručne vypracujeme na hladké cesto.  Cesto pomocou váľka vyvaľkáme na silnejší plát a posypeme nastrúhaným marcipánom. Marcipán zapracujeme do cesta. Vytvoríme valček a nakrájame na 16 rovnakých kúskov. Každý kúsok pomocou váľka vyvaľkáme na hrubšiu placku. Dlhšiu stranu prehneme smerom do stredu asi do dvoch tretín. Zľahka pritlačíme a upravíme do tvaru štóly.  Štóly poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. 
Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

  • Doba pečenia: asi 20 minút
  • Elektrická rúra: 190 °C
  • Teplovzdušná rúra: 170 °C

Pred podávaním

Po upečení ešte horúce štóly potrieme rozpusteným maslom a posypeme cukrom zmiešaným s vanilkou. Necháme vychladnúť. 

Náš tip: Skladujeme v chlade v uzavretej dóze.

Zdroj foto: Dr. Oetker