Vegánske zlaté hviezdy pre malé aj veľké princezné
Náročnosť: jednoduché
Čas prípravy: asi 40 minút
Čas pečenia: asi 10 minút
Vystačí na: asi 25 kusov
Prísady:
Na cesto:
- 125 g hladkej múky
- 1 balíček Pudingu Dr. Oetker Karamelový
- 40 g práškového cukru
- 1 balíček Vanilínového cukru Dr. Oetker
- 125 g zmäknutého rastlinného tuku
Na potretie a ozdobenie:
- 1 PL tekutého medu alebo práškového cukru
- Zdobenie 4 druhy zlaté/strieborné Dr. Oetker
Okrem toho potrebujeme:
- formičku na vykrajovanie v tvare hviezdičky (ø 7 cm)
- plech na pečenie
Príprava:
1. Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s pudingovým práškom, cukrom a vanilínovým cukrom. Pridáme tuk a ručne vypracujeme hladké cesto. Cesto necháme v chladničke asi 30 minút odležať.
2. Cesto na pomúčenej pracovnej ploche pomocou váľka vyvaľkáme na plát hrubý asi 5 mm a vykrajujeme hviezdičky. Hviezdičky poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
- Elektrická rúra: 180 °C
- Teplovzdušná rúra: 160 °C
- Čas pečenia: asi 10 minút
3. Hviezdičky necháme vychladnúť.
4. Po vychladnutí hviezdičky potrieme pomocou pierka medom alebo cukrom rozpusteným vo vode a posypeme zlatým zdobením. Necháme zaschnúť.
Zdroj foto: Dr. Oetker