Sušienkový cheesecake s brusnicami

Sušienkový cheesecake s brusnicami

Chrumkavý sušienkový základ, krémová náplň a výrazná chuť brusníc – tento cheesecake je dokonalou bodkou za každou oslavou.

Náročnosť: stredne náročné

Celkový čas: asi 120 minút

Čas prípravy: asi 90 minút

Vystačí na: na 12 porcií

Prísady:

Na korpus:

  • 200 g karamelových sušienok
  • 80 g rozpusteného masla

Potrebujeme: tortovú formu (ø 24 cm)

Na náplň:

  • 500 g tučného tvarohu
  • 180 g kyslej smotany
  • 1 vajce
  • 1 PL Zlatého klasu Originál Dr. Oetker
  • 1 PL hnedého cukru
  • 2 PL rozpustenej nátierky zo sušienok (Speculoos Lotus)

Potrebujeme: mixér

Na polevu a ozdobenie:

  • 4 PL rozpustenej nátierky zo sušienok (Speculoos Lotus)
  • 10 karamelových sušienok
  • 80 g čerstvých brusníc

Príprava:

  1. Príprava korpusu

Na prípravu korpusu sušienky rozdrvíme a vložíme do misy. Zalejeme maslom a prepracujeme. Nanesieme rovnomerne do formy vyloženej papierom na pečenie a pritlačíme lyžicou ku dnu. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

  • Elektrická rúra:                     150 °C
  • Teplovzdušná rúra:              130 °C
  • Čas pečenia:                        asi 10 minút

Po upečení necháme mierne vychladnúť.

  1. Príprava náplne

Na prípravu náplne v mise vyšľaháme tvaroh s kyslou smotanou, vajcom, pudingovým práškom, cukrom a nátierkou mixérom dohladka. Nanesieme na korpus a uhladíme. Teplotu v rúre po 10 minútach pečenia znížime a ešte asi hodinu dopečieme.

  • Elektrická rúra:                    150 °C/120 °C
  • Teplovzdušná rúra:             130 °C/100 °C
  • Čas pečenia:                       asi 10 minút/asi 60 minút

Upečený cheesecake vyberieme z rúry a necháme pri izbovej teplote úplne vychladnúť.

  1. Na polevu a ozdobenie

Nátierku rozotrieme na vychladnutý cheesecake a ozdobíme sušienkami a brusnicami. Odložíme do chladničky aspoň na 3 hodiny, ideálne však až do druhého dňa.

Tip: Brusnice môžeme nahradiť červenými ríbezľami.

Zdroj foto: Dr. Oetker