Premium zimná gaštanová torta
Chutnú gaštanovú tortu pripravíte s pomocou Premium Pudingu Pravá vanilka Dr. Oetker a Vanilkovej pasty Dr. Oetker.
Náročnosť: jednoduché
Doba prípravy: 90 minút
Vystačí: asi 12 porcií
Prísady:
Na korpus
- tortová forma (Ø 26 cm)
- elektrický ručný šľahač
- 250 g gaštanové pyré
- 30 g piškóty
- 30 g ovsené vločky
- 30 g maslo
- 1 PL Holandské kakao Dr. Oetker
- 2 PL rum
Na krém
- 750 ml mlieko
- 2 balíčky Premium Zlatý klas s prírodnou vanilkou Dr. Oetker
- 2 - 3 PL trstinový cukor
- 250 g gaštanové pyré
- 40 g maslo
- 1 KL Extrakt Bourbon vanilka Madagaskar Dr. Oetker
Na potretie a ozdobenie
- 150 g smotana na šľahanie (33%)
- 150 g tvaroh nízkotučný
- 1 balíček Smeta-fix Dr. Oetker
- 1 balíček Vanilkový cukor Dr. Oetker
Príprava:
Celkovo: 90 min
Príprava : 30 min
Príprava korpusu
Ovsené vločky a piškóty pomelieme najemno, gaštanové pyré necháme rozmraziť alebo ho nastrúhame a všetko zmiešame s rozpusteným maslom a ďalšími ingredienciami. Vznikne nám plastické cesto. (Ak by sa trúsilo, pridáme ešte trochu masla alebo rumu.) Rozvaľkáme ho na veľkosť formy a vyložíme ním dno. Rukami dobre utlačíme. Dáme stuhnúť do chladničky.
Príprava krému
Z mlieka, cukru a Zlatých klasov uvaríme hustejší puding. Odstavíme ho a do ešte teplého po častiach vmiešame najprv nastrúhané gaštanové pyré a potom maslo. Dochutíme vanilkovým extraktom. Krém nanesieme na cesto, urovnáme a necháme stuhnúť.
Dozdobenie
Šľahačku vyšľaháme s cukrom a stužovačom a zašľaháme do nej tvaroh. Rozotrieme na pudingovú vrstvu. Dáme stuhnúť do chladničky. Hotový krémeš môžeme ozdobiť nastrúhanou čokoládou.
Zdroj foto: Dr. Oetker