Vianočná tvarohová torta

Vianočná tvarohová torta

Náročnosť: stredne náročné

Čas prípravy: asi 30 minút

Čas pečenia: asi 30 minút

Vystačí na: asi 12 porcií

Prísady:

Na cesto:

  • 4 bielky
  • 4 PL cukru
  • 4 žĺtky
  • 4 PL cukru
  • 2 PL oleja
  • 4 PL polohrubej múky
  • 1 PL Holandského kakaa Dr. Oetker

Na krém:

  • 200 g zmäknutého masla
  • 200 g práškového cukru
  • 1 balíček Vanilkového cukru Dr. Oetker
  • 750 g tučného tvarohu
  • 160 ml smotany na šľahanie
  • 1 balíček Smeta-fixu Dr. Oetker

Na ozdobenie:

  • upečené a ozdobené vianočné perníčky
  • Snehové vločky Dr. Oetker

Na polevu:

  • 90 ml smotany na šľahanie
  • 1 balíček Polevy de Luxe extra tmavej Dr. Oetker

Okrem toho potrebujeme:

  • šľahač
  • tortovú formu (ø 22 cm)

Príprava:

  1. Na prípravu cesta vyšľaháme bielky s cukrom šľahačom dotuha. V inej mise vyšľaháme žĺtky s cukrom do peny. Pridáme múku zmiešanú s kakaom a nakoniec zľahka vmiešame sneh z bielkov. Cesto nanesieme do vymastenej a múkou vysypanej formy a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
  • Elektrická rúra:        180 °C
  • Teplovzdušná rúra: 160 °C
  • Čas pečenia: asi 30 minút
  1. Korpus necháme vychladnúť. Potom ho raz pozdĺžne prekrojíme, položíme na podnos a okolo spodného dielu upevníme okraj očistenej formy. 
  2. Na prípravu krému v mise vyšľaháme maslo s cukrom a vanilkovým cukrom šľahačom do peny. Pridáme tvaroh, smotanu a Smeta-fix a vyšľaháme hladký krém. Krém nanesieme na korpus vo forme a uhladíme. Prikryjeme vrchným dielom korpusu a odložíme približne na hodinu do chladničky.
  3. Na polevu v kastróliku privedieme do varu smotanu. Odstavíme, pridáme rozpustenú polevu a vymiešame dohladka.
  4. Vychladnutú tortu polejeme polevou. Okraje a vrch torty ozdobíme zdobením a  perníčkami - najlepšie vyzerajú tvary chalúpok či vločiek.

Zdroj foto: Dr. Oetker