Vianočná tvarohová torta
Náročnosť: stredne náročné
Čas prípravy: asi 30 minút
Čas pečenia: asi 30 minút
Vystačí na: asi 12 porcií
Prísady:
Na cesto:
- 4 bielky
- 4 PL cukru
- 4 žĺtky
- 4 PL cukru
- 2 PL oleja
- 4 PL polohrubej múky
- 1 PL Holandského kakaa Dr. Oetker
Na krém:
- 200 g zmäknutého masla
- 200 g práškového cukru
- 1 balíček Vanilkového cukru Dr. Oetker
- 750 g tučného tvarohu
- 160 ml smotany na šľahanie
- 1 balíček Smeta-fixu Dr. Oetker
Na ozdobenie:
- upečené a ozdobené vianočné perníčky
- Snehové vločky Dr. Oetker
Na polevu:
- 90 ml smotany na šľahanie
- 1 balíček Polevy de Luxe extra tmavej Dr. Oetker
Okrem toho potrebujeme:
- šľahač
- tortovú formu (ø 22 cm)
Príprava:
- Na prípravu cesta vyšľaháme bielky s cukrom šľahačom dotuha. V inej mise vyšľaháme žĺtky s cukrom do peny. Pridáme múku zmiešanú s kakaom a nakoniec zľahka vmiešame sneh z bielkov. Cesto nanesieme do vymastenej a múkou vysypanej formy a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
- Elektrická rúra: 180 °C
- Teplovzdušná rúra: 160 °C
- Čas pečenia: asi 30 minút
- Korpus necháme vychladnúť. Potom ho raz pozdĺžne prekrojíme, položíme na podnos a okolo spodného dielu upevníme okraj očistenej formy.
- Na prípravu krému v mise vyšľaháme maslo s cukrom a vanilkovým cukrom šľahačom do peny. Pridáme tvaroh, smotanu a Smeta-fix a vyšľaháme hladký krém. Krém nanesieme na korpus vo forme a uhladíme. Prikryjeme vrchným dielom korpusu a odložíme približne na hodinu do chladničky.
- Na polevu v kastróliku privedieme do varu smotanu. Odstavíme, pridáme rozpustenú polevu a vymiešame dohladka.
- Vychladnutú tortu polejeme polevou. Okraje a vrch torty ozdobíme zdobením a perníčkami - najlepšie vyzerajú tvary chalúpok či vločiek.
Zdroj foto: Dr. Oetker