Adventná BB bábovka
Aj bábovka môže byť sviatočná, pripravte si ju cez sviatky z BB pudingu kakao Dr. Oetker.
Náročnosť: jednoduché
Doba prípravy: 60 minút
Vystačí: 12 porcií
Prísady:
Na cesto
- elektrický ručný šľahač
- forma na bábovku (Ø 23 cm)
- 0,75 hrnčeky hladká múka
- 0,75 hrnčeky cukor práškový
- 2 PL BB puding kakaový Dr. Oetker
- 1 PL Prírodné kakao Dr. Oetker
- 2 PL maslo
- 1 balíček Kypriaci prášok do pečiva s vínnym kameňom Dr. Oetker
- 4 ks vajce
- 0,5 KL Aróma mandľová Dr. Oetker
- 0,5 hrnčeky mlieko
- 0,5 hrnčeky olej
Na polevu
- 250 g čokoláda
- 1 PL BB puding kakaový Dr. Oetker
- 200 ml mlieko
- 50 g maslo
Príprava:
Príprava : 60 min
Príprava cesta
Múku, cukor a kypriaci prášok si preosejeme do misky, pridáme BB puding, premiešamea odložíme. Bielky si oddelíme od žĺtkov. Pomocou elektrického šľahača bielka šľaháme do hustej peny spolu s práškovým cukrom. Maslo vyšľaháme spolu s citrónovým cukrom a žĺtkami. Do maslovej zmesi pridáme olej a mlieko. Zašľaháme. Následne pridáme sypkú zmes. Poriadne predne premiešame. Pridáme mandľovú arómu. Na koniec jemne, po častiach, primiešame vyšľahané bielka.
Pečenie
Nadýchanú zmes vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej bábovkovej formy. Pečieme približne 40 minút.
Elektrická rúra: asi 180 °C
Teplovzdušná rúra: asi 160 °C
Príprava polevy
Počas pečenia pripravíme čokoládovú polevu. V 2 dc mlieka rozmiešame 1 PL BB pudingu. Necháme zovrieť. Vo vodnom kúpeli si roztopíme čokoládu s maslom. Za stáleho miešania do teplej, pudingovej zmesi prilejeme roztopenú čokoládu. Zmes len zohrievame na miernom ohni až do úplného spojenia. Hotovú zmes necháme odležať aspoň 5 minút.
Dozdobenie
Upečenú a vychladnutú bábovku polejeme čokoládovou polevou alebo len posypeme práškovým cukrom.
Zdroj foto: Dr. Oetker