Adventná BB bábovka

Adventná BB bábovka

Aj bábovka môže byť sviatočná, pripravte si ju cez sviatky z BB pudingu kakao Dr. Oetker.

Náročnosť: jednoduché

Doba prípravy: 60 minút

Vystačí: 12 porcií

Prísady:

Na cesto

  • elektrický ručný šľahač
  • forma na bábovku (Ø 23 cm)
  • 0,75 hrnčeky hladká múka
  • 0,75 hrnčeky cukor práškový
  • 2 PL BB puding kakaový Dr. Oetker
  • 1 PL Prírodné kakao Dr. Oetker
  • 2 PL maslo
  • 1 balíček Kypriaci prášok do pečiva s vínnym kameňom Dr. Oetker
  • 4 ks vajce
  • 0,5 KL Aróma mandľová Dr. Oetker
  • 0,5 hrnčeky mlieko
  • 0,5 hrnčeky olej

Na polevu

  • 250 g čokoláda
  • 1 PL BB puding kakaový Dr. Oetker
  • 200 ml mlieko
  • 50 g maslo

Príprava:

Príprava : 60 min

Príprava cesta

Múku, cukor a kypriaci prášok si preosejeme do misky, pridáme BB puding, premiešamea odložíme. Bielky si oddelíme od žĺtkov. Pomocou elektrického šľahača bielka šľaháme do hustej peny spolu s práškovým cukrom. Maslo vyšľaháme spolu s citrónovým cukrom a žĺtkami. Do maslovej zmesi pridáme olej a mlieko. Zašľaháme. Následne pridáme sypkú zmes. Poriadne predne premiešame. Pridáme mandľovú arómu. Na koniec jemne, po častiach, primiešame vyšľahané bielka.

Pečenie

Nadýchanú zmes vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej bábovkovej formy. Pečieme približne 40 minút.

Elektrická rúra: asi 180 °C

Teplovzdušná rúra: asi 160 °C

Príprava polevy

Počas pečenia pripravíme čokoládovú polevu. V 2 dc mlieka rozmiešame 1 PL BB pudingu. Necháme zovrieť. Vo vodnom kúpeli si roztopíme čokoládu s maslom. Za stáleho miešania do teplej, pudingovej zmesi prilejeme roztopenú čokoládu. Zmes len zohrievame na miernom ohni až do úplného spojenia. Hotovú zmes necháme odležať aspoň 5 minút.

Dozdobenie

Upečenú a vychladnutú bábovku polejeme čokoládovou polevou alebo len posypeme práškovým cukrom.

Zdroj foto: Dr. Oetker