 
                            Krémové špagety so slaninou, cesnakom a parmezánom
Ingrediencie:
- 
	400 g špagiet 
- 
	soľ 
- 
	mleté čierne korenie 
- 
	250 ml sladkej smotany na šľahanie 
- 
	3 strúčiky cesnaku 
- 
	slanina (podľa chuti) 
- 
	strúhaný parmezán 
- 
	olej 
- 
	talianske koreniny (napr. oregano, bazalka, tymian) 
Postup:
- 
	Špagety uvaríme podľa návodu na obale v osolenej vode „al dente“. 
- 
	Na panvici zohrejeme trocha oleja a opečieme na drobno pokrájanú slaninu dozlatista. 
- 
	Pridáme nasekaný cesnak a talianske korenie, krátko restujeme. 
- 
	Prilejeme sladkú smotanu a necháme prejsť varom, aby sa chute prepojili. 
- 
	Scedené cestoviny vložíme do panvice k omáčke a dobre premiešame. 
- 
	Dochutíme soľou a čiernym korením. 
- 
	Pri podávaní bohato posypeme strúhaným parmezánom 
Zdroj foto: freepik
 
                                     
                                     
                                                     
                                                     
                                                     
                                                     
                                                     
                                                     
                                                     
                                                     
                                                    