Rusínska polievka

Rusínska polievka

Ingrediencie:

  • 400 g údeného kolienka

  • 200 g strakatej fazule

  • 4 lyžice bravčovej masti

  • 150 g kyslej kapusty

  • mrkva

  • petržlen

  • kúsok zeleru

  • 4 lyžice hladkej múky

  • mletá červená paprika

  • 1 cibuľa

  • mleté čierne korenie

  • strúčik cesnaku

  • soľ​

 Postup:

  1. Fazuľu prepláchneme, zalejeme vodou a necháme namočenú.

  2. Varíme ju v tej istej vode, v ktorej sa namáčala.

  3. Keď je polomäkká, pridáme údené kolienko, kyslú kapustu a na kocky nakrájanú zeleninu.

  4. Polouvarenú polievku zahustíme zápražkou pripravenou z masti, jemne nasekanej cibule, múky a mletej červenej papriky.

  5. Varíme až do zmäknutia všetkých surovín.

  6. Hotovú polievku dochutíme s osoleným prelisovaným cesnakom.

  7. Kolienko vyberieme, pokrájame na väčšie kúsky a vložíme späť do polievky.

  8. Namiesto chleba môžeme podávať so zemiakmi, ktoré po uvarení ošúpeme a posypeme na masti opraženou cibuľou.

Zdroj foto: freepik