
Rusínska polievka
Ingrediencie:
-
400 g údeného kolienka
-
200 g strakatej fazule
-
4 lyžice bravčovej masti
-
150 g kyslej kapusty
-
mrkva
-
petržlen
-
kúsok zeleru
-
4 lyžice hladkej múky
-
mletá červená paprika
-
1 cibuľa
-
mleté čierne korenie
-
strúčik cesnaku
-
soľ
Postup:
-
Fazuľu prepláchneme, zalejeme vodou a necháme namočenú.
-
Varíme ju v tej istej vode, v ktorej sa namáčala.
-
Keď je polomäkká, pridáme údené kolienko, kyslú kapustu a na kocky nakrájanú zeleninu.
-
Polouvarenú polievku zahustíme zápražkou pripravenou z masti, jemne nasekanej cibule, múky a mletej červenej papriky.
-
Varíme až do zmäknutia všetkých surovín.
-
Hotovú polievku dochutíme s osoleným prelisovaným cesnakom.
-
Kolienko vyberieme, pokrájame na väčšie kúsky a vložíme späť do polievky.
-
Namiesto chleba môžeme podávať so zemiakmi, ktoré po uvarení ošúpeme a posypeme na masti opraženou cibuľou.
Zdroj foto: freepik