• 14.03.2022

Rebierka so zelenými fazuľkami a opečenou ciabattou

Pre 4 osoby potrebujete:
4 bravčové rebierka
4 PL koreninový prípravok Kotányi Gril údený
4 PL slnečnicového oleja
300 g zelených fazúľ (čerstvé alebo mrazené)
8 plátkov slaniny
100 ml jablčnej šťavy
1-2 ciabatty

Návod na prípravu:
1. Rebierka opláchneme studenou vodou a osušíme. Prípravok Kotányi Gril údený zmiešame so slnečnicovým olejom, votrite do rebierok a necháme marinovať v chladničke najmenej 2 hodiny (najlepšie cez noc).
2. Zelené fazuľky varíme 5 minút v hrnci s osolenou vodou, scedíme a zalejeme studenou vodou. Rozdelíme na 8 malých zväzkov a obalíme v slaninke.
3. Rebierka grilujeme asi 90 minút na nepriamom ohreve (približne 120 - 140 ° C) v uzavretom grile. Polievame s jablkovou šťavou každých 20 minút. Ak je to potrebné, krátko pred koncom grilujeme na priamom ohni, kým nie sú rebierka chrumkavé. Zabalíme do alobalu a necháme 10 minút postáť.
4. Zelenú fazuľku obalenú v slaninke grilujeme, kým nie je slaninka chrumkavá.
5. Rebierka podávame so zelenými fazuľkami a ciabattou.
Tip: Alternatívna príprava v rúre: pečieme 90 minút pri 140 ° C (horné / spodné teplo). Polievame s jablkovou šťavou každých 20 minút. Po 90 minútach zapneme funkciu grilovania, kým nebudú rebierka chrumkavé. Zabalíme do alobalu, necháme 10 minút postáť a podávame.