
Rajčiaková polievka so syrom
Ingrediencie:
-
600 g čerstvých rajčiakov
-
30 g masla
-
30 g hladkej múky
-
6 dl kuracieho vývaru
-
polievkové rezance
-
8 lyžíc strúhaného syra (napr. eidam alebo parmezán)
-
soľ a čierne korenie podľa chuti
Postup:
-
Rajčiaky umyjeme, nakrájame na kúsky a vložíme do hrnca s kuracím vývarom. Dusíme ich, kým nezmäknú.
-
Uvarenú zmes prepasírujeme cez sitko, aby sme získali hladkú rajčiakovú šťavu.
-
Z masla a múky pripravíme svetlú zápražku. Tú postupne zriedime vývarom a dobre povaríme, aby sa prepojili chute.
-
Do zápražky pridáme prepasírované rajčiaky, osolíme, okoreníme a krátko povaríme.
-
Polievkové rezance uvaríme samostatne v osolenej vode, scedíme a pridáme do hotovej polievky.
-
Polievku podávame horúcu, posypanú strúhaným syrom.
Zdroj foto: freepik