Rajčiaková polievka so syrom

Rajčiaková polievka so syrom

Ingrediencie:

  • 600 g čerstvých rajčiakov

  • 30 g masla

  • 30 g hladkej múky

  • 6 dl kuracieho vývaru

  • polievkové rezance

  • 8 lyžíc strúhaného syra (napr. eidam alebo parmezán)

  • soľ a čierne korenie podľa chuti​

Postup:

  1. Rajčiaky umyjeme, nakrájame na kúsky a vložíme do hrnca s kuracím vývarom. Dusíme ich, kým nezmäknú.

  2. Uvarenú zmes prepasírujeme cez sitko, aby sme získali hladkú rajčiakovú šťavu.

  3. Z masla a múky pripravíme svetlú zápražku. Tú postupne zriedime vývarom a dobre povaríme, aby sa prepojili chute.

  4. Do zápražky pridáme prepasírované rajčiaky, osolíme, okoreníme a krátko povaríme.

  5. Polievkové rezance uvaríme samostatne v osolenej vode, scedíme a pridáme do hotovej polievky.

  6. Polievku podávame horúcu, posypanú strúhaným syrom.​

Zdroj foto: freepik