Česká cibuľačka s Olomouckými syrčekmi

Česká cibuľačka s Olomouckými syrčekmi

Ingrediencie:

  • 500 g cibule

  • olej na restovanie

  • soľ a čierne korenie podľa chuti

  • 1 lyžica hladkej múky

  • 1 kocka zeleninového bujónu

  • 1 liter vody

  • 1 balenie Olomouckých syrčekov

  • suchý chlieb na hrianky​

Postup:

  1. Cibuľu ošúpeme a nakrájame na tenké plátky.

  2. V hrnci rozohrejeme olej a cibuľu na ňom restujeme do zlatista.

  3. Pridáme soľ, čierne korenie a hladkú múku. Dobre premiešame a krátko osmažíme.

  4. Zalejeme horúcou vodou, v ktorej sme rozpustili kocku zeleninového bujónu.

  5. Polievku necháme chvíľu povariť, potom ju rozmixujeme ponorným mixérom dohladka.

  6. Suchý chlieb nakrájame na kocky a opečieme na panvici do chrumkava.

  7. Olomoucké syrčeky nastrúhame.

  8. Do každej porcie polievky pridáme opečené chlebové kocky a posypeme nastrúhanými syrčekmi.

Zdroj foto: freepik