
Česká cibuľačka s Olomouckými syrčekmi
Ingrediencie:
-
500 g cibule
-
olej na restovanie
-
soľ a čierne korenie podľa chuti
-
1 lyžica hladkej múky
-
1 kocka zeleninového bujónu
-
1 liter vody
-
1 balenie Olomouckých syrčekov
-
suchý chlieb na hrianky
Postup:
-
Cibuľu ošúpeme a nakrájame na tenké plátky.
-
V hrnci rozohrejeme olej a cibuľu na ňom restujeme do zlatista.
-
Pridáme soľ, čierne korenie a hladkú múku. Dobre premiešame a krátko osmažíme.
-
Zalejeme horúcou vodou, v ktorej sme rozpustili kocku zeleninového bujónu.
-
Polievku necháme chvíľu povariť, potom ju rozmixujeme ponorným mixérom dohladka.
-
Suchý chlieb nakrájame na kocky a opečieme na panvici do chrumkava.
-
Olomoucké syrčeky nastrúhame.
-
Do každej porcie polievky pridáme opečené chlebové kocky a posypeme nastrúhanými syrčekmi.
Zdroj foto: freepik