Pravidlá pitných kúr

Typickým obrázkom spájajúcim sa s kúpeľnými pobytmi sú korzujúci klienti, ktorí si usrkávajú z elegantných malých džbánkov (pohárikov) na kúpeľných kolonádach. Málokto však vie, že takáto konzumácia nie je náhodná, ale je výsledkom overených zásad. Známe kúpeľné poháriky nie sú len pekným suvenírom, ale majú náročky taký tvar a objem, aby sa dobre držali v ruke a ich objem bol tak akurát vhodný na jednu pitnú dávku. Pritom srkanie minerálky cez náustok, či slamku, núti pacientov k pomalej konzumácii. To je ten správny spôsob jej užívania. Keď sa k tomu priráta aj pomalá chôdza na korze, je na svete návod ako správne popíjať minerálku, aby jej účinky boli akurátne. Podobne pomalá konzumácia minerálok sa odporúča aj v domácich podmienkach.

Šesť zásad pre pitnú kúru Vincentky

Konzumácia svetoznámej minerálnej vody Vincentka sa riadi týmito zásadami: Pije sa nalačno, pred raňajkami a večerou, odporúčaná denná dávka je 250 až 300 ml, jeden pohárik vody sa má piť 2-3 minúty, medzi dvomi pohárikmi sa odporúča 10 min. pauza, pri pití je vhodná malá prechádzka.

Jan Šumšal, riaditeľ spoločnosti Vincentka, a. s., ktorá plní Vincentku do fliaš hovorí: ,,Pre svoj terapeutický účinok je pitná kúra Vincentky ordinovaná predovšetkým pri ochorení zažívacieho ústrojenstva alebo cukrovky, ale priaznivo ovplyvňuje aj dýchacie cesty. Pri pitnej kúre sa Vincentka väčšinou podáva 2-krát denne na lačno pred raňajkami a pred večerou v dávke cca 1,5 dcl. Účinná pitná kúra má trvať 15 až 20 dní. Popíja sa studená alebo ohriata. Počas nasledujúcej polhodiny po kúre sa už nič nekonzumuje ani nepije. Trvanie jednej kúry by malo byť 3 – 4 týždne, potom je potrebná prestávka. Objem vypitej minerálky jeden liter denne by sa nemal prekračovať. Inak hrozí, že sa budú minerály v tele (cievach, pečení, obličkách) hromadiť.  Mnohí pacienti si myslia, že ak je minerálna voda liečivá, tak čím viac ju pijú, tým im bude lepšie. To je ale omyl, namieste je primeranosť. Minerálna voda by mala obsahovať menej ako polovicu pitného denného režimu.“

Fľaškovaná Vincentka vždy po ruke

Fľaškovaná Vincentka sa úspešne používa v mnohých zdravotníckych zariadeniach v ČR i SR a domácnostiach. Veľmi vhodná je na úpravu žalúdočnej kyseliny po nadmernom požívaní mastných jedál. Prináša úľavu po nadmernej konzumácii alkoholických nápojov a pomáha nahrádzať straty solí po fyzickej námahe a športovaní. Minerálna voda Vincentka balená vo fľašiach sa využíva okrem pitných kúr často aj na inhalácie, kde má najväčší účinok na tráviace a dýchacie ústrojenstvo.         

Všestranné použitie    

V kúpeľníctve sa Vincentka používa v Kúpeľoch Luhačovice, a. s. hlavne pri inhalačných a pitných kúrach pri chorobách dýchacích ciest, hlasiviek, poruchách látkovej výmeny, žalúdočných vredoch, chorobách dvanástnika, pri chronickej pankreatitíde a diabete.

Vincentka je 100% prírodný produkt. Je to veľmi silno mineralizovaná, jódová uhličitá minerálna voda z prírodného liečivého zdroja, hydrogénuhličitan-chlorido-sodného typu, so zvýšeným obsahom fluoridov a kyseliny boritej, studená, hypotonická. Celková mineralizácia je 9854 mg/l. Je vhodná ako doplnok na detoxikáciu tela, ako cenný zdroj jódu a ďalších dôležitých minerálov potrebných pre zdravý životný štýl. Obsahuje biogénne prvky, akými sú lítium, rubídium, cézium, meď, zinok, vanád, chróm, kobalt vo fyziologickom pomernom zastúpení. Vincentka je vhodná ako prírodný výživový doplnok pre športovcov, deti, tehotné ženy a rekonvalescentov. Umožňuje rozpúšťanie hlienov na slizniciach dýchacích ciest, žalúdku a črevách svojím obsahom a vyváženosťou minerálnych solí a biogénnych prvkov.

Viac informácií nájdete na www.vincentka.cz

 

 

Súťažná otázka:

Aká je odporúčaná denná dávka Vincentky?

Budeme radi ak našu súťaž budete zdieľať na sociálnych sieťach 😊

Súťaž trvá do: 30.06.2024

Víťazom sa stáva: Jaromir Fujasz