Plnené kuracie prsia
Ingrediencie:
- 
	
1/2 kg kuracích pŕs
 - 
	
Soľ, mleté korenie, vegeta
 - 
	
6 rohlíkov
 - 
	
3 vajíčka
 - 
	
4 strúčky cesnaku
 - 
	
Petržlenová vňať
 - 
	
Maslo
 - 
	
Olej
 
Postup:
- 
	
Kuracie prsia mierne naklepeme, osolíme, okoreníme a posypeme vegetou.
 - 
	
Polovicu rezňov uložíme do dobre vymastenej zapekacej misy.
 - 
	
Plnka: Rohlíky nakrájame na malé kocky, pridáme rozšľahané vajíčka, prelisovaný cesnak, roztopené maslo, soľ, korenie, vegetu a nadrobno nasekanú petržlenovú vňať. Rukou všetko dôkladne premiešame.
- 
		
(Voliteľne: pridáme nadrobno nakrájanú kuraciu pečienku.)
 
 - 
		
 - 
	
Plnku navrstvíme na kuracie mäso, prikryjeme zvyšnými rezňami.
 - 
	
Zapekáme v rúre asi 1 hodinu: najprv prikryté alobalom, ku koncu dopekáme bez alobalu, aby sa vytvorila zlatistá kôrka. V prípade potreby jemne podlejeme vývarom.
 - 
	
Podávame so zemiakmi alebo ryžou, výborne sa hodí zeleninový šalát alebo ovocný kompót.
 
Zdroj foto: freepik