Plnené kuracie prsia

Plnené kuracie prsia

Ingrediencie:

  • 1/2 kg kuracích pŕs

  • Soľ, mleté korenie, vegeta

  • 6 rohlíkov

  • 3 vajíčka

  • 4 strúčky cesnaku

  • Petržlenová vňať

  • Maslo

  • Olej

Postup:

  1. Kuracie prsia mierne naklepeme, osolíme, okoreníme a posypeme vegetou.

  2. Polovicu rezňov uložíme do dobre vymastenej zapekacej misy.

  3. Plnka: Rohlíky nakrájame na malé kocky, pridáme rozšľahané vajíčka, prelisovaný cesnak, roztopené maslo, soľ, korenie, vegetu a nadrobno nasekanú petržlenovú vňať. Rukou všetko dôkladne premiešame.

    • (Voliteľne: pridáme nadrobno nakrájanú kuraciu pečienku.)

  4. Plnku navrstvíme na kuracie mäso, prikryjeme zvyšnými rezňami.

  5. Zapekáme v rúre asi 1 hodinu: najprv prikryté alobalom, ku koncu dopekáme bez alobalu, aby sa vytvorila zlatistá kôrka. V prípade potreby jemne podlejeme vývarom.

  6. Podávame so zemiakmi alebo ryžou, výborne sa hodí zeleninový šalát alebo ovocný kompót.

 

Zdroj foto: freepik