
Plnené kuracie prsia
Ingrediencie:
-
1/2 kg kuracích pŕs
-
Soľ, mleté korenie, vegeta
-
6 rohlíkov
-
3 vajíčka
-
4 strúčky cesnaku
-
Petržlenová vňať
-
Maslo
-
Olej
Postup:
-
Kuracie prsia mierne naklepeme, osolíme, okoreníme a posypeme vegetou.
-
Polovicu rezňov uložíme do dobre vymastenej zapekacej misy.
-
Plnka: Rohlíky nakrájame na malé kocky, pridáme rozšľahané vajíčka, prelisovaný cesnak, roztopené maslo, soľ, korenie, vegetu a nadrobno nasekanú petržlenovú vňať. Rukou všetko dôkladne premiešame.
-
(Voliteľne: pridáme nadrobno nakrájanú kuraciu pečienku.)
-
-
Plnku navrstvíme na kuracie mäso, prikryjeme zvyšnými rezňami.
-
Zapekáme v rúre asi 1 hodinu: najprv prikryté alobalom, ku koncu dopekáme bez alobalu, aby sa vytvorila zlatistá kôrka. V prípade potreby jemne podlejeme vývarom.
-
Podávame so zemiakmi alebo ryžou, výborne sa hodí zeleninový šalát alebo ovocný kompót.
Zdroj foto: freepik