
Pečené kura so syrom
Ingrediencie:
-
Kura
-
Obľúbený tavený syr
-
Vňať petržlenu
-
Pažítka
-
Žerucha
-
Bazalka
-
Soľ
-
Korenie
-
Maslo
Postup:
Všetky bylinky (vňať petržlenu, pažítku, žeruchu a bazalku) nakrájame nadrobno a zmiešame s taveným syrom. Touto bylinkovo-syrovou zmesou dôkladne potrieme vnútro kuraťa.
Kura osolíme, okoreníme a potrieme maslom. Pečieme v predhriatej rúre, až kým kura nezíska krásnu zlatistú farbu a nie je prepečené (cca 1 hodinu pri 180 °C, závisí od veľkosti kuraťa).
Podávame s obľúbenou prílohou, napríklad s varenými zemiakmi alebo zeleninovým šalátom.
Zdroj foto: freepik