 
                            Pečené kura so syrom
Ingrediencie:
- 
	Kura 
- 
	Obľúbený tavený syr 
- 
	Vňať petržlenu 
- 
	Pažítka 
- 
	Žerucha 
- 
	Bazalka 
- 
	Soľ 
- 
	Korenie 
- 
	Maslo 
Postup:
Všetky bylinky (vňať petržlenu, pažítku, žeruchu a bazalku) nakrájame nadrobno a zmiešame s taveným syrom. Touto bylinkovo-syrovou zmesou dôkladne potrieme vnútro kuraťa.
Kura osolíme, okoreníme a potrieme maslom. Pečieme v predhriatej rúre, až kým kura nezíska krásnu zlatistú farbu a nie je prepečené (cca 1 hodinu pri 180 °C, závisí od veľkosti kuraťa).
Podávame s obľúbenou prílohou, napríklad s varenými zemiakmi alebo zeleninovým šalátom.
Zdroj foto: freepik
 
                                     
                                     
                                                     
                                                     
                                                     
                                                     
                                                     
                                                     
                                                     
                                                     
                                                    