Cestoviny s kuracím mäsom a mascarpone

Cestoviny s kuracím mäsom a mascarpone

Potrebujeme:

250 g mascarpone
400 g cestovín penne
400 g kuracích prsných rezňov
soľ
čierne korenie
1 menšia brokolica
1 stredne veľká cibuľa
5 strúčikov cesnaku
olivový olej
parmezán
čerstvá bazalka

Postup:

Penne uvaríme podľa návodu na obale.

Brokolicu rozdelíme na ružičky a dáme variť do osolenej vriacej vody asi na 3 až 4 minúty. Potom brokolicu scedíme a nakrájame na menšie kúsky.

Cibuľu nakrájame nadrobno, cesnak na plátky a orestujeme ich na panvici na rozohriatom olivovom oleji. Kuracie prsia nakrájame na kocky a pridáme opekať k cibuli. Okoreníme a osolíme. Potom mäso podlejeme vývarom a krátko podusíme. Nakoniec pridáme mascarpone, zamiešame a necháme rozpustiť.

Penne zmiešame s omáčkou. Pridáme kúsky nakrájanej uvarenej brokolice a krátko povaríme. Bazalku nakrájame nadrobno, pridáme k cestovinám a zamiešame.