Zemiakové púčky s praženicou a klobásou

Zemiakové púčky s praženicou a klobásou

Ingrediencie:

  • 500 g zemiakov (uvarených v šupke)

  • 200 g múky (polohrubá alebo hladká)

  • 1 vajce

  • soľ podľa chuti

  • 1 menšia klobása

  • 1 cibuľa

  • vajíčka na praženicu (podľa chuti, napr. 3–4 ks)

  • trochu oleja alebo masti na opekanie


Postup:

  1. Uvarené zemiaky ošúpeme a nastrúhame.

  2. Pridáme múku, vajce a soľ, vymiesime zemiakové cesto.

  3. Cesto rozvaľkáme na cca 1 cm hrúbku a narežeme na pásiky.

  4. Každý pásik ušúľame ručne na slíže – vzniknú tzv. púčky.

  5. Púčky uvaríme vo vriacej osolenej vode – keď vyplávajú na povrch, ešte cca 2 minúty povaríme a scedíme.

  6. Na panvici na troche oleja/masti opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu a klobásu.

  7. Pridáme rozšľahané vajcia a pripravíme praženicu.

  8. Praženicu vmiešame do uvarených púčkov a premiešame.


Podávame:

  • s kyslou kapustou

  • alebo nakladanými uhorkami

Zdroj foto: freepik