
Zemiakové púčky s praženicou a klobásou
Ingrediencie:
-
500 g zemiakov (uvarených v šupke)
-
200 g múky (polohrubá alebo hladká)
-
1 vajce
-
soľ podľa chuti
-
1 menšia klobása
-
1 cibuľa
-
vajíčka na praženicu (podľa chuti, napr. 3–4 ks)
-
trochu oleja alebo masti na opekanie
Postup:
-
Uvarené zemiaky ošúpeme a nastrúhame.
-
Pridáme múku, vajce a soľ, vymiesime zemiakové cesto.
-
Cesto rozvaľkáme na cca 1 cm hrúbku a narežeme na pásiky.
-
Každý pásik ušúľame ručne na slíže – vzniknú tzv. púčky.
-
Púčky uvaríme vo vriacej osolenej vode – keď vyplávajú na povrch, ešte cca 2 minúty povaríme a scedíme.
-
Na panvici na troche oleja/masti opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu a klobásu.
-
Pridáme rozšľahané vajcia a pripravíme praženicu.
-
Praženicu vmiešame do uvarených púčkov a premiešame.
Podávame:
-
s kyslou kapustou
-
alebo nakladanými uhorkami
Zdroj foto: freepik