
Bravčové rezne so syrom
Ingrediencie:
-
1000 g bravčového karé bez kosti
-
250 g strúhaného syra (eidam, gouda, čedar…)
-
1 smotana (kyslá alebo na šľahanie, podľa chuti)
-
1 vajce
-
soľ podľa chuti
-
masť na vymastenie pekáča
Postup:
-
Karé nakrájame na rezne, naklepeme a z oboch strán osolíme.
-
Pekáč vymastíme masťou a uložíme mäso vedľa seba.
-
Na každý rezeň dáme kôpku strúhaného syra.
-
V miske rozšľaháme smotanu s vajcom a troškou soli.
-
Touto zmesou polejeme rezne so syrom.
-
Pečieme v rúre pri teplote 150 °C, kým nie je mäso mäkké a vrch krásne zapečený dozlatista (cca 45–60 minút podľa rúry).
Odporúčaná príloha:
-
varené zemiaky
-
zemiaková kaša
-
opekané zemiaky
-
alebo čerstvý zeleninový šalát
Zdroj foto: freepik