Bravčové rezne so syrom

Bravčové rezne so syrom

Ingrediencie:

  • 1000 g bravčového karé bez kosti

  • 250 g strúhaného syra (eidam, gouda, čedar…)

  • 1 smotana (kyslá alebo na šľahanie, podľa chuti)

  • 1 vajce

  • soľ podľa chuti

  • masť na vymastenie pekáča


Postup:

  1. Karé nakrájame na rezne, naklepeme a z oboch strán osolíme.

  2. Pekáč vymastíme masťou a uložíme mäso vedľa seba.

  3. Na každý rezeň dáme kôpku strúhaného syra.

  4. V miske rozšľaháme smotanu s vajcom a troškou soli.

  5. Touto zmesou polejeme rezne so syrom.

  6. Pečieme v rúre pri teplote 150 °C, kým nie je mäso mäkké a vrch krásne zapečený dozlatista (cca 45–60 minút podľa rúry).


Odporúčaná príloha:

  • varené zemiaky

  • zemiaková kaša

  • opekané zemiaky

  • alebo čerstvý zeleninový šalát

 

Zdroj foto: freepik