Bačov rezeň

Bačov rezeň

Potrebujeme:

  • 400 g bravčového stehna

  • 200 g údeného syra

  • 100 g údenej slaniny

  • soľ

  • olej na vyprážanie

Na cestíčko:

  • 40 g hladkej múky

  • ½ dl mlieka

  • 2 vajcia

  • soľ


Postup:

  1. Bravčové stehno nakrájame na 4 rovnaké rezne, vyklepeme a jemne osolíme.

  2. Pripravíme cestíčko: zmiešame múku, mlieko, vajcia a soľ do hladkej konzistencie.

  3. Na každý rezeň položíme plátok údeného syra a plátok údenej slaniny.

  4. Rezeň preložíme napoly (ako kapsu), ponoríme do cestíčka.

  5. Vyprážame v rozohriatom oleji z oboch strán dozlatista.


Podávame:

  • s varenými zemiakmi

  • so zeleninovým šalátom

 

Zdroj foto: freepik