
Bačov rezeň
Potrebujeme:
-
400 g bravčového stehna
-
200 g údeného syra
-
100 g údenej slaniny
-
soľ
-
olej na vyprážanie
Na cestíčko:
-
40 g hladkej múky
-
½ dl mlieka
-
2 vajcia
-
soľ
Postup:
-
Bravčové stehno nakrájame na 4 rovnaké rezne, vyklepeme a jemne osolíme.
-
Pripravíme cestíčko: zmiešame múku, mlieko, vajcia a soľ do hladkej konzistencie.
-
Na každý rezeň položíme plátok údeného syra a plátok údenej slaniny.
-
Rezeň preložíme napoly (ako kapsu), ponoríme do cestíčka.
-
Vyprážame v rozohriatom oleji z oboch strán dozlatista.
Podávame:
-
s varenými zemiakmi
-
so zeleninovým šalátom
Zdroj foto: freepik