Bačovský rezeň

Bačovský rezeň

Ingrediencie:

  • 750 g bravčového mäsa zo stehna

  • soľ

  • 50 g údenej slaniny

  • 100 g oštiepka

  • petržlenová vňať

  • 50 g hladkej múky

  • 1 vajce

  • 2 až 3 lyžice mlieka

  • olej na vyprážanie

Postup:

Bravčové mäso umyjeme a nakrájame na väčšie rezne. Každý kúsok naklepeme a osolíme. Do stredu každého rezeňa položíme plátok údenej slaniny a oštiepka, posypeme nadrobno nasekanou petržlenovou vňaťou. Rezne preložíme a spojíme špáradlami.

Z múky, vajca, štipky soli a mlieka si pripravíme cestíčko. Doň obalíme pripravené rezne a dôkladne ich vypražíme v horúcom oleji tak, aby boli dobre prepečené.

Podávame s varenými zemiakmi alebo so zemiakovou kašou.

Zdroj foto: freepik