
Bačovský rezeň
Ingrediencie:
-
750 g bravčového mäsa zo stehna
-
soľ
-
50 g údenej slaniny
-
100 g oštiepka
-
petržlenová vňať
-
50 g hladkej múky
-
1 vajce
-
2 až 3 lyžice mlieka
-
olej na vyprážanie
Postup:
Bravčové mäso umyjeme a nakrájame na väčšie rezne. Každý kúsok naklepeme a osolíme. Do stredu každého rezeňa položíme plátok údenej slaniny a oštiepka, posypeme nadrobno nasekanou petržlenovou vňaťou. Rezne preložíme a spojíme špáradlami.
Z múky, vajca, štipky soli a mlieka si pripravíme cestíčko. Doň obalíme pripravené rezne a dôkladne ich vypražíme v horúcom oleji tak, aby boli dobre prepečené.
Podávame s varenými zemiakmi alebo so zemiakovou kašou.
Zdroj foto: freepik