
Bravčové rezne so zelenou fazuľkou a rajčiakmi
Potrebujeme:
-
400 g bravčovej krkovičky
-
soľ
-
mleté čierne korenie
-
1 ČL hladkej múky
-
70 g údenej slaniny
-
250 g zelenej papriky
-
1 cibuľu
-
mäsový vývar
-
2 rajčiaky
-
kari korenie
-
zelenú petržlenovú vňať
Postup:
-
Krkovičku nakrájame na rezne, osolíme, okoreníme a zľahka poprášime hladkou múkou.
-
Slaninu nakrájame na kocky a opražíme, aby pustila masť.
-
Na tejto masti zprudka opečieme rezy mäsa z oboch strán.
-
Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a opražíme dozlata.
-
Papriky a prípadne aj fazuľové struky (ak ich máš) očistíme, pokrájame a uvaríme v osolenej vode do polomäkka, potom scedíme.
-
Pridáme ich k mäsu spolu s horúcim vývarom, ochutíme kari korením, zakryjeme a dusíme.
-
Keď je mäso takmer mäkké, pridáme rajčiaky pokrájané na osminky a posekanú petržlenovú vňať.
-
Dokončíme dusenie.
Podávame s: hranolkami, ktoré môžeme na tanieri ešte posypať čerstvou petržlenovou vňaťou.
Zdroj foto: freepik