Bravčové rezne so zelenou fazuľkou a rajčiakmi

Bravčové rezne so zelenou fazuľkou a rajčiakmi

Potrebujeme:

  • 400 g bravčovej krkovičky

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • 1 ČL hladkej múky

  • 70 g údenej slaniny

  • 250 g zelenej papriky

  • 1 cibuľu

  • mäsový vývar

  • 2 rajčiaky

  • kari korenie

  • zelenú petržlenovú vňať

Postup:

  1. Krkovičku nakrájame na rezne, osolíme, okoreníme a zľahka poprášime hladkou múkou.

  2. Slaninu nakrájame na kocky a opražíme, aby pustila masť.

  3. Na tejto masti zprudka opečieme rezy mäsa z oboch strán.

  4. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a opražíme dozlata.

  5. Papriky a prípadne aj fazuľové struky (ak ich máš) očistíme, pokrájame a uvaríme v osolenej vode do polomäkka, potom scedíme.

  6. Pridáme ich k mäsu spolu s horúcim vývarom, ochutíme kari korením, zakryjeme a dusíme.

  7. Keď je mäso takmer mäkké, pridáme rajčiaky pokrájané na osminky a posekanú petržlenovú vňať.

  8. Dokončíme dusenie.

Podávame s: hranolkami, ktoré môžeme na tanieri ešte posypať čerstvou petržlenovou vňaťou.

Zdroj foto: freepik