Kopaničiarske králičie soté

Kopaničiarske králičie soté

Ingrediencie:

  • 300 g králičieho mäsa

  • 3 PL bravčovej masti

  • 1 KL škrobovej múčky

  • 5 šampiňónov

  • 1 cibuľa

  • čierne mleté korenie

  • polievkové korenie

  • karí korenie

  • tymián

  • oregano

  • rozmarín

  • citrón

  • soľ

Postup:

Vykostené mäso z králičieho chrbta nakrájame na menšie kúsky (soté) a naložíme do marinády pripravenej z oleja, citrónovej šťavy, sójovej omáčky, karí korenia a sušených byliniek.

Na rozpálenej bravčovej masti orestujeme nasekanú cibuľku, pridáme marinované mäso, osolíme, okoreníme a za občasného miešania opečieme na otvorenej panvici 3–4 minúty. Mäso vyberieme a na výpeku orestujeme nakrájané šampiňóny. Podlejeme trochou vody a zahustíme škrobovou múčkou. Necháme krátko prevrieť.

Podávame ako omáčku k mäsu. Výborne sa hodí s ryžou alebo domácimi rezancami.