
Kopaničiarske králičie soté
Ingrediencie:
-
300 g králičieho mäsa
-
3 PL bravčovej masti
-
1 KL škrobovej múčky
-
5 šampiňónov
-
1 cibuľa
-
čierne mleté korenie
-
polievkové korenie
-
karí korenie
-
tymián
-
oregano
-
rozmarín
-
citrón
-
soľ
Postup:
Vykostené mäso z králičieho chrbta nakrájame na menšie kúsky (soté) a naložíme do marinády pripravenej z oleja, citrónovej šťavy, sójovej omáčky, karí korenia a sušených byliniek.
Na rozpálenej bravčovej masti orestujeme nasekanú cibuľku, pridáme marinované mäso, osolíme, okoreníme a za občasného miešania opečieme na otvorenej panvici 3–4 minúty. Mäso vyberieme a na výpeku orestujeme nakrájané šampiňóny. Podlejeme trochou vody a zahustíme škrobovou múčkou. Necháme krátko prevrieť.
Podávame ako omáčku k mäsu. Výborne sa hodí s ryžou alebo domácimi rezancami.