KOPANIČIARSKE KRÁLIČIE SOTÉ

KOPANIČIARSKE KRÁLIČIE SOTÉ

 

300 g králičieho mäsa, 3 PL bravčovej masti, 1 KL škrobovej múčky, 5 šampiňónov, cibuľa, čierne mleté korenie, polievkové korenie, karí korenie, tymián, oregano, rozmarín, citrón, soľ

 

Vykostené mäso z králičieho chrbáta nakrájame priečne na soté kúsky a naložíme ho do marinády z oleja, citrónovej šťavy, sójovej omáčky, karí a byliniek.

Na rozpálenej masti orestujeme cibuľku, pridáme nakrájané mäso, osolíme, okoreníme a za občasného premiešania smažíme v otvorenej panvici 3-4 min. Mäso vyberieme a na výpeku orestujeme šampiňóny, podlejeme vodou a zaprášime škrobom. Necháme prevrieť a podávame ako omáčku k mäsu. Kopaničiarske soté výborne chutí s ryžou alebo domácimi rezancami.