Makový koláč s višňami a čokoládovou polevou

Makový koláč s višňami a čokoládovou polevou

Suroviny:

  • 1 hrnček celého maku

  • 2 hrnčeky polohrubej múky

  • 1 lyžička prášku do pečiva

  • 1 hrnček mlieka

  • 2 hrnčeky kryštálového cukru

  • 1 hrnček oleja

  • 3 vajcia

  • višne (čerstvé alebo konzervované podľa chuti)

  • džem na potretie (jahodový alebo ríbezľový)

  • čokoláda na polevu


Postup:

  1. Plech vymažte tukom a vysypte múkou.

  2. Rúru predhrejte na 180 °C.

  3. V miske dobre vyšľahajte všetky suroviny spolu s višňami.

  4. Cesto rovnomerne rozotrite na plech.

  5. Pečte približne 30 minút, kým koláč nebude dozlatista upečený (skontrolujte špajdľou).

  6. Po upečení nechajte koláč vychladnúť, potom ho potrite džemom.

  7. Na vrch rozotrite rozpustenú čokoládovú polevu a nechajte stuhnúť.

 

Zdroj foto: freepik