
Makový koláč s višňami a čokoládovou polevou
Suroviny:
-
1 hrnček celého maku
-
2 hrnčeky polohrubej múky
-
1 lyžička prášku do pečiva
-
1 hrnček mlieka
-
2 hrnčeky kryštálového cukru
-
1 hrnček oleja
-
3 vajcia
-
višne (čerstvé alebo konzervované podľa chuti)
-
džem na potretie (jahodový alebo ríbezľový)
-
čokoláda na polevu
Postup:
-
Plech vymažte tukom a vysypte múkou.
-
Rúru predhrejte na 180 °C.
-
V miske dobre vyšľahajte všetky suroviny spolu s višňami.
-
Cesto rovnomerne rozotrite na plech.
-
Pečte približne 30 minút, kým koláč nebude dozlatista upečený (skontrolujte špajdľou).
-
Po upečení nechajte koláč vychladnúť, potom ho potrite džemom.
-
Na vrch rozotrite rozpustenú čokoládovú polevu a nechajte stuhnúť.
Zdroj foto: freepik