Vonia Kakao

 

Poznáte tú prijemnú vôňu, ktorá sa z kuchyne šíri obyčajne pri raňajkách. To rozvoniava kakao. Môžeme ho pripravovať aj s prísadami, ako je čierna káva, čokoláda, smotana, šľahačka, ba aj vanilka a škorica. Nuž vyberme si:

 

„Raňajkové" kakao: Na 2 dl mlieka rátame s troma navŕšenými lyžičkami kakaa. Kakao rozmiešame v troche studeného mlieka a potom ho vlejeme do ostatného horúceho mlieka. Chvíľu povaríme. Osladíme podľa chuti cukrom alebo medom.

 

Kakao s kávou: kopcovitá lyžička kakaa, lyžička rozpustnej kávy, 2 lyžičky cukru - dávka na šálku mlieka. Kakao s cukrom a kávou zmiešame s trochou studeného alebo vlažného mlieka, potom vlejeme do horúceho mlieka a dobre zamiešame.

 

Moka kakao: Pol šálky horúcej čiernej kávy, kopcovitá lyžička kakaa, 2 lyžičky práškového cukru, štvrť litra horúceho mlieka. To je jedna dávka. Kakao s cukrom premiešame v káve, zmes vlejeme do horúceho mlieka, za stáleho miešania privedieme do varu a hneď odstavíme.