Jednoduchá hubová polievka

Jednoduchá hubová polievka

Ingrediencie:

  • 300 g čerstvých húb (napr. šampiňóny, hliva)

  • 1 cibuľa

  • 2 strúčiky cesnaku

  • 1 mrkva

  • 1 petržlen

  • 1/2 zeleru

  • 1 zemiak

  • 1,5 l vody alebo zeleninového vývaru

  • 2 PL oleja

  • soľ a čierne korenie podľa chuti

  • čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie​

Postup:

  1. Na oleji osmažíme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak do zlatista.

  2. Pridáme na plátky nakrájané huby a krátko orestujeme.

  3. Pridáme na kocky nakrájanú mrkvu, petržlen, zeler a zemiak.

  4. Zalejeme vodou alebo vývarom, osolíme, okoreníme a varíme približne 20–25 minút, kým zelenina nezmäkne.

  5. Na záver posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou a podávame.

Zdroj foto: freepik