
Jednoduchá hubová polievka
Ingrediencie:
-
300 g čerstvých húb (napr. šampiňóny, hliva)
-
1 cibuľa
-
2 strúčiky cesnaku
-
1 mrkva
-
1 petržlen
-
1/2 zeleru
-
1 zemiak
-
1,5 l vody alebo zeleninového vývaru
-
2 PL oleja
-
soľ a čierne korenie podľa chuti
-
čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie
Postup:
-
Na oleji osmažíme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak do zlatista.
-
Pridáme na plátky nakrájané huby a krátko orestujeme.
-
Pridáme na kocky nakrájanú mrkvu, petržlen, zeler a zemiak.
-
Zalejeme vodou alebo vývarom, osolíme, okoreníme a varíme približne 20–25 minút, kým zelenina nezmäkne.
-
Na záver posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou a podávame.
Zdroj foto: freepik