
Hubový guláš na smotane
Potrebujeme:
-
800 g húb
-
1 veľkú cibuľu
-
2 strúčiky cesnaku
-
50 g tuku (napr. maslo, olej)
-
1 lyžicu polohrubej múky
-
1 lyžicu rajčiakového pretlaku
-
1 lyžičku mletej papriky
-
2 dl sladkej smotany
-
1/4 l vody alebo vývaru
-
soľ
-
majoránku
Postup:
-
Očistené huby nakrájame na väčšie kusy.
-
Cibuľu nahrubo posekáme a opražíme na tuku dosklovita.
-
Pridáme huby, osolíme a dusíme, kým nezmäknú.
-
Zaprášime múkou, krátko opražíme, podlejeme vývarom a necháme chvíľu povariť.
-
Pridáme rajčiakový pretlak, prelisovaný cesnak, rozpustenú mletú papriku, soľ.
-
Zjemníme smotanou, premiešame a dobre prehrejeme.
-
Po odstavení dochutíme majoránkou.
-
Podávame s knedľou, ryžou, cestovinami alebo chlebom.
Zdroj foto: freepik