Hubový guláš na smotane

Hubový guláš na smotane

Potrebujeme:

  • 800 g húb

  • 1 veľkú cibuľu

  • 2 strúčiky cesnaku

  • 50 g tuku (napr. maslo, olej)

  • 1 lyžicu polohrubej múky

  • 1 lyžicu rajčiakového pretlaku

  • 1 lyžičku mletej papriky

  • 2 dl sladkej smotany

  • 1/4 l vody alebo vývaru

  • soľ

  • majoránku

Postup:

  1. Očistené huby nakrájame na väčšie kusy.

  2. Cibuľu nahrubo posekáme a opražíme na tuku dosklovita.

  3. Pridáme huby, osolíme a dusíme, kým nezmäknú.

  4. Zaprášime múkou, krátko opražíme, podlejeme vývarom a necháme chvíľu povariť.

  5. Pridáme rajčiakový pretlak, prelisovaný cesnak, rozpustenú mletú papriku, soľ.

  6. Zjemníme smotanou, premiešame a dobre prehrejeme.

  7. Po odstavení dochutíme majoránkou.

  8. Podávame s knedľou, ryžou, cestovinami alebo chlebom.

Zdroj foto: freepik