
Hovädzia polievka s krupicovými haluškami
Ingrediencie:
Na vývar:
-
200 g riedkych hovädzích kostí
-
500 g hovädzieho mäsa
-
2 l vody
-
soľ
-
niekoľko guľôčok nového korenia
-
niekoľko guľôčok celého čierneho korenia
-
100 g miešanej koreňovej zeleniny (mrkva, petržlen, zeler)
-
50 g cibule
Na krupicové halušky:
-
20 g masla
-
1 vajce
-
štipka soli
-
štipka mletého čierneho korenia
-
60 g detskej krupice
-
1 malá lyžička vody
Postup:
-
Hovädzie kosti a mäso umyjeme, vložíme do hrnca, zalejeme studenou vodou a privedieme do varu.
-
Po zovretí znížime teplotu a varíme pomaly. Osolíme a pridáme celé čierne a nové korenie.
-
Po hodine varu pridáme očistenú a umytú koreňovú zeleninu a cibuľu. Varíme, kým mäso a zelenina nezmäknú.
-
Uvarené mäso a zeleninu vyberieme. Zeleninu pokrájame a vložíme späť do precedenej polievky.
-
Na krupicové halušky v miske rozmiešame maslo s vajíčkom, soľou a mletým čiernym korením. Postupne pridávame detskú krupicu a vodu, kým nevznikne hustejšie cesto.
-
Z cesta lyžičkou formujeme malé halušky a vkladáme ich do vriacej osolenej vody. Varíme, kým nevyplávajú na povrch.
-
Uvarené halušky scedíme a vložíme do horúcej polievky tesne pred podávaním.
Zdroj foto: freepik