Hovädzia polievka s krupicovými haluškami

Hovädzia polievka s krupicovými haluškami

Ingrediencie:

Na vývar:

  • 200 g riedkych hovädzích kostí

  • 500 g hovädzieho mäsa

  • 2 l vody

  • soľ

  • niekoľko guľôčok nového korenia

  • niekoľko guľôčok celého čierneho korenia

  • 100 g miešanej koreňovej zeleniny (mrkva, petržlen, zeler)

  • 50 g cibule​

Na krupicové halušky:

  • 20 g masla

  • 1 vajce

  • štipka soli

  • štipka mletého čierneho korenia

  • 60 g detskej krupice

  • 1 malá lyžička vody​

Postup:

  1. Hovädzie kosti a mäso umyjeme, vložíme do hrnca, zalejeme studenou vodou a privedieme do varu.

  2. Po zovretí znížime teplotu a varíme pomaly. Osolíme a pridáme celé čierne a nové korenie.

  3. Po hodine varu pridáme očistenú a umytú koreňovú zeleninu a cibuľu. Varíme, kým mäso a zelenina nezmäknú.

  4. Uvarené mäso a zeleninu vyberieme. Zeleninu pokrájame a vložíme späť do precedenej polievky.

  5. Na krupicové halušky v miske rozmiešame maslo s vajíčkom, soľou a mletým čiernym korením. Postupne pridávame detskú krupicu a vodu, kým nevznikne hustejšie cesto.

  6. Z cesta lyžičkou formujeme malé halušky a vkladáme ich do vriacej osolenej vody. Varíme, kým nevyplávajú na povrch.

  7. Uvarené halušky scedíme a vložíme do horúcej polievky tesne pred podávaním.

Zdroj foto: freepik