Hlivový guláš

Hlivový guláš

Ingrediencie:

  • 1 veľká cibuľa (alebo 2 menšie)

  • 500 g hlivy ustricovej

  • 2–3 zemiaky

  • 1–2 lyžice hladkej múky

  • 1–2 lyžičky mletej papriky

  • soľ, mleté korenie podľa chuti

  • 1–2 strúčiky cesnaku

  • 1 zeleninový bujón (voliteľne)

  • majorán podľa chuti

  • 1 čili paprička (voliteľne)

  • rastlinný olej na opraženie​

 Postup:

  1. Na oleji opražíme nadrobno pokrájanú cibuľu do zlatista.

  2. Pridáme nakrájanú hlivu a podusíme, kým nezmäkne.

  3. Pridáme na kocky nakrájané zemiaky, mletú papriku, soľ a korenie.

  4. Posypeme múkou, premiešame a zalejeme vodou tak, aby guláš nebol príliš riedky.

  5. Varíme približne 30 minút, kým zemiaky nezmäknú.

  6. Dochutíme roztlačeným cesnakom, majoránom a podľa potreby aj čili papričkou.

Zdroj foto: freepik