
Fazuľová polievka s údeným kolenom
Ingrediencie:
-
1 údené koleno (približne 1,5 kg)
-
200–250 g veľkej strakatej fazule
-
2 mrkvy
-
3 zemiaky
-
2 cibule
-
3 strúčiky cesnaku
-
2 bobkové listy
-
5 guľôčok čierneho korenia
-
mletá červená paprika
-
majorán
-
hladká múka a olej na zápražku
-
soľ
Postup:
-
Údené koleno umyjeme, vložíme do veľkého hrnca, zalejeme vodou a spolu s bobkovým listom a celým korením varíme domäkka.
-
Koleno vyberieme, necháme vychladnúť a mäso oberieme.
-
Fazuľu, ktorú sme deň vopred namočili, uvaríme vo vývare z kolena.
-
Pridáme na kolieska nakrájanú mrkvu a na kocky nakrájané zemiaky.
-
Keď je zelenina mäkká, pripravíme zápražku z oleja, nadrobno nakrájanej cibule, múky a mletej papriky.
-
Zápražku pridáme do vriacej polievky, osolíme, ochutíme pretlačeným cesnakom, mletým čiernym korením a majoránom.
-
Nakoniec pridáme na malé kúsky nakrájané mäso z kolena.
Zdroj foto: freepik