Fazuľová polievka s údeným kolenom

Fazuľová polievka s údeným kolenom

Ingrediencie:

  • 1 údené koleno (približne 1,5 kg)

  • 200–250 g veľkej strakatej fazule

  • 2 mrkvy

  • 3 zemiaky

  • 2 cibule

  • 3 strúčiky cesnaku

  • 2 bobkové listy

  • 5 guľôčok čierneho korenia

  • mletá červená paprika

  • majorán

  • hladká múka a olej na zápražku

  • soľ​

Postup:

  1. Údené koleno umyjeme, vložíme do veľkého hrnca, zalejeme vodou a spolu s bobkovým listom a celým korením varíme domäkka.

  2. Koleno vyberieme, necháme vychladnúť a mäso oberieme.

  3. Fazuľu, ktorú sme deň vopred namočili, uvaríme vo vývare z kolena.

  4. Pridáme na kolieska nakrájanú mrkvu a na kocky nakrájané zemiaky.

  5. Keď je zelenina mäkká, pripravíme zápražku z oleja, nadrobno nakrájanej cibule, múky a mletej papriky.

  6. Zápražku pridáme do vriacej polievky, osolíme, ochutíme pretlačeným cesnakom, mletým čiernym korením a majoránom.

  7. Nakoniec pridáme na malé kúsky nakrájané mäso z kolena.

Zdroj foto: freepik