
Domáca kapustnica
Ingrediencie:
-
1 kg kyslej kapusty
-
300 g údeného mäsa
-
200 g klobásy
-
1 cibuľa
-
2 strúčiky cesnaku
-
1 lyžica mletej sladkej papriky
-
2 lyžice hladkej múky
-
soľ a mleté čierne korenie podľa chuti
-
voda
Postup:
-
Kyslú kapustu prepláchneme pod studenou vodou a nakrájame na menšie kúsky.
-
V hrnci uvaríme údené mäso do mäkka, následne ho vyberieme a nakrájame na kúsky.
-
Do vývaru pridáme kapustu a varíme približne 30 minút.
-
Na panvici opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme mletú papriku a hladkú múku, vytvoríme zápražku.
-
Zápražku pridáme do kapustnice, premiešame a varíme ďalších 15 minút.
-
Pridáme nakrájané údené mäso, na kolieska nakrájanú klobásu a pretlačený cesnak.
-
Dochutíme soľou a mletým čiernym korením podľa chuti.
-
Podávame horúce, ideálne s čerstvým chlebom.
Zdroj foto: freepik