Domáca kapustnica

Domáca kapustnica

Ingrediencie:

  • 1 kg kyslej kapusty

  • 300 g údeného mäsa

  • 200 g klobásy

  • 1 cibuľa

  • 2 strúčiky cesnaku

  • 1 lyžica mletej sladkej papriky

  • 2 lyžice hladkej múky

  • soľ a mleté čierne korenie podľa chuti

  • voda​

Postup:

  1. Kyslú kapustu prepláchneme pod studenou vodou a nakrájame na menšie kúsky.

  2. V hrnci uvaríme údené mäso do mäkka, následne ho vyberieme a nakrájame na kúsky.

  3. Do vývaru pridáme kapustu a varíme približne 30 minút.

  4. Na panvici opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme mletú papriku a hladkú múku, vytvoríme zápražku.

  5. Zápražku pridáme do kapustnice, premiešame a varíme ďalších 15 minút.

  6. Pridáme nakrájané údené mäso, na kolieska nakrájanú klobásu a pretlačený cesnak.

  7. Dochutíme soľou a mletým čiernym korením podľa chuti.

  8. Podávame horúce, ideálne s čerstvým chlebom.

Zdroj foto: freepik