
Černohorský rezeň
Ingrediencie:
-
1000 g bravčového mäsa (napr. karé alebo stehno)
-
10–15 zemiakov
-
2 vajcia
-
1 dl mlieka
-
1 cibuľa (zomletá alebo nastrúhaná)
-
3–4 strúčiky cesnaku (prelisované)
-
hladká múka (na zahustenie)
-
soľ
-
mleté čierne korenie
-
vegeta
-
majorán
-
rasca
-
olej na vyprážanie
Postup:
-
Zemiaky nastrúhame na jemno.
-
Pridáme vajcia, mlieko, cibuľu, cesnak, soľ, korenie, vegetu, majorán, rascu.
-
Zahustíme hladkou múkou, aby vzniklo polohusté cestíčko.
-
Bravčové mäso vyklepeme, osolíme a necháme chvíľu postáť.
-
Každý rezeň obalíme v zemiakovom cestíčku.
-
Vyprážame na predhriatom oleji z oboch strán do zlatista.
Podávame s kyslou uhorkou, čalamádou alebo zemiakovým šalátom.
Zdroj foto: freepik