Černohorský rezeň

Černohorský rezeň

Ingrediencie:

  • 1000 g bravčového mäsa (napr. karé alebo stehno)

  • 10–15 zemiakov

  • 2 vajcia

  • 1 dl mlieka

  • 1 cibuľa (zomletá alebo nastrúhaná)

  • 3–4 strúčiky cesnaku (prelisované)

  • hladká múka (na zahustenie)

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • vegeta

  • majorán

  • rasca

  • olej na vyprážanie


Postup:

  1. Zemiaky nastrúhame na jemno.

  2. Pridáme vajcia, mlieko, cibuľu, cesnak, soľ, korenie, vegetu, majorán, rascu.

  3. Zahustíme hladkou múkou, aby vzniklo polohusté cestíčko.

  4. Bravčové mäso vyklepeme, osolíme a necháme chvíľu postáť.

  5. Každý rezeň obalíme v zemiakovom cestíčku.

  6. Vyprážame na predhriatom oleji z oboch strán do zlatista.

Podávame s kyslou uhorkou, čalamádou alebo zemiakovým šalátom.

 

Zdroj foto: freepik