
Zapekaný karfiol so zemiakmi, salámou a syrom
Ingrediencie:
-
500 g zemiakov
-
1 hlávka karfiolu
-
50 g mäkkej salámy (napr. gothaj)
-
1 vajce
-
20 g eidamu (alebo iného tvrdého syra)
-
10 g masla (na vymastenie formy)
-
1 kelímok kyslej smotany
-
soľ
-
mleté čierne korenie
Postup:
-
Zemiaky uvaríme v šupke, necháme vychladnúť, ošúpeme a nakrájame na plátky.
-
Karfiol rozoberieme na ružičky a predvaríme v osolenej vode (cca 5 minút), scedíme.
-
Formu na pečenie vymastíme maslom.
-
Ukladáme striedavo vrstvy zemiakov a karfiolu, každú vrstvu osolíme, okoreníme, posypeme nadrobno nakrájanou salámou a strúhaným syrom.
-
V miske zmiešame kyslú smotanu s vajcom a touto zmesou zalejeme celé jedlo.
-
Zapekáme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 25 minút, kým povrch jemne nezhnedne.
Zdroj foto: freepik