Zapekaný karfiol so zemiakmi, salámou a syrom

Zapekaný karfiol so zemiakmi, salámou a syrom

Ingrediencie:

  • 500 g zemiakov

  • 1 hlávka karfiolu

  • 50 g mäkkej salámy (napr. gothaj)

  • 1 vajce

  • 20 g eidamu (alebo iného tvrdého syra)

  • 10 g masla (na vymastenie formy)

  • 1 kelímok kyslej smotany

  • soľ

  • mleté čierne korenie


Postup:

  1. Zemiaky uvaríme v šupke, necháme vychladnúť, ošúpeme a nakrájame na plátky.

  2. Karfiol rozoberieme na ružičky a predvaríme v osolenej vode (cca 5 minút), scedíme.

  3. Formu na pečenie vymastíme maslom.

  4. Ukladáme striedavo vrstvy zemiakov a karfiolu, každú vrstvu osolíme, okoreníme, posypeme nadrobno nakrájanou salámou a strúhaným syrom.

  5. V miske zmiešame kyslú smotanu s vajcom a touto zmesou zalejeme celé jedlo.

  6. Zapekáme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 25 minút, kým povrch jemne nezhnedne.

Zdroj foto: freepik