Nepečená smotanová torta

Nepečená smotanová torta

Dokážu ju spraviť malí aj veľkí, profesionáli aj začiatočníci. Nepečená smotanová torta je klasika, ktorú niekedy v živote spravil alebo aspoň ochutnal každý z nás. V lete, kedy do nej môžeme použiť čerstvé bobuľové ovocie, sladké od horúceho slniečka, chutí táto piškótová torta najlepšie. Možno máte svoj vlastný rodinný recept, ale vyskúšajte tentokrát smotanovo-tvarohovú verziu, ktorú si k 25. výročiu spravilo aj RAJO. Iste vás v kombinácii s jahodami alebo iným sezónnym ovocím dostane.
Na nepečenú smotanovú tortu potrebujeme:
    • 240 g piškót
    • 2 x 375 g kyslej smotany Rajo
    • 2 x 180 ml smotany na šľahanie Rajo
    • 250 g tvaroh jemný Rajo
    • 28 väčších jahôd
    • 1 balíček vanilkového cukru + práškový cukor podľa chuti
    • Džem alebo polevu na ozdobenie
Postup:
    • Na dno tortovej formy poukladáme približne 200 g piškót tak, aby pokrývali celé dno formy
    • 600 g kyslej smotany zmiešame s tvarohom a  ¾ balíčkom vanilkového cukru. Zmes vylejeme do formy na piškóty a rozotrieme rovnomerne až ku krajom.
    • Na smotanovú vrstvu nakrájame na kolieska 15 jahôd a poukladáme ich tak, aby pokrývali celý povrch smotanovej vrstvy.
    • Zvyšných 200 g kyslej smotany zmiešame so zvyškom balíčka vanilkového cukru (ochutnáme, prípadne dosladíme), nanesieme do formy na vrstvu nakrájaných jahôd a opäť rozotrieme až ku krajom.
    • Na túto vrstvu smotanového krému poukladáme zvyšné piškóty.
    • Poslednú vrstvu tvorí šľahačka zo smotany na šľahanie – smotanu na šľahanie vyšľaháme do tuhej šľahačky a pokryjeme ňou vrstvu piškót a rozotrieme až ku krajom formy tak, aby sme piškóty úplne prekryli. Povrch nemusí byť rozotretý úplne dohladka, jemné vlny dajú torte šmrnc.
    • Nakoniec tortu ozdobíme a zachladíme.
Prajeme dobrú chuť a všetko najlepšie, ak je torta narodeninová!!!