Ovocný jahodový džem s orientálnym korením

Ovocný jahodový džem s orientálnym korením

Aromatický jahodový džem s orientálnym nádychom – badián, klinčeky, muškátový oriešok a škorica mu dodávajú výnimočnú chuť. 

Na prípravu džemu budeme potrebovať:

  • 2 kg jahôd

  • 2 kusy badiánu

  • 5 kusov klinčekov

  • ½ kávovej lyžičky mletého muškátového orieška

  • ½ kávovej lyžičky mletej škorice

  • 1 balenie Pektínu Dr. Oetker

  • 1 kg cukru

  • 2 zarovnané kávové lyžičky Kyseliny citrónovej Dr. Oetker

  • a poháre na zaváranie

Postup:

  1. Jahody očistíme, nakrájame na malé kúsky a spolu s korením vložíme do hrnca.

  2. Pektín Dr. Oetker zmiešame s dvoma polievkovými lyžicami cukru, tiež pridáme do hrnca a dôkladne premiešame.

  3. Jahodovú zmes privedieme do varu a za stáleho miešania povaríme 1 minútu.

  4. K zmesi pridáme zvyšok cukru a Kyselinu citrónovú Dr. Oetker a varíme za stáleho miešania 5 minút.

  5. Rovnako ako pri predchádzajúcom recepte odoberáme prípadnú prebytočnú penu a po dovarení urobíme skúšku želírovania.

  6. Z hrnca vyberieme badián a klinčeky a hotový džem plníme do čistých a suchých pohárov až po okraj.

  7. Poháre ihneď uzavrieme a otočíme dnom nahor na 5 minút. Potom ich otočíme späť a necháme vychladnúť.

Zdroj foto: Dr Oetker