
Ovocný jahodový džem s orientálnym korením
Aromatický jahodový džem s orientálnym nádychom – badián, klinčeky, muškátový oriešok a škorica mu dodávajú výnimočnú chuť.
Na prípravu džemu budeme potrebovať:
-
2 kg jahôd
-
2 kusy badiánu
-
5 kusov klinčekov
-
½ kávovej lyžičky mletého muškátového orieška
-
½ kávovej lyžičky mletej škorice
-
1 balenie Pektínu Dr. Oetker
-
1 kg cukru
-
2 zarovnané kávové lyžičky Kyseliny citrónovej Dr. Oetker
-
a poháre na zaváranie
Postup:
-
Jahody očistíme, nakrájame na malé kúsky a spolu s korením vložíme do hrnca.
-
Pektín Dr. Oetker zmiešame s dvoma polievkovými lyžicami cukru, tiež pridáme do hrnca a dôkladne premiešame.
-
Jahodovú zmes privedieme do varu a za stáleho miešania povaríme 1 minútu.
-
K zmesi pridáme zvyšok cukru a Kyselinu citrónovú Dr. Oetker a varíme za stáleho miešania 5 minút.
-
Rovnako ako pri predchádzajúcom recepte odoberáme prípadnú prebytočnú penu a po dovarení urobíme skúšku želírovania.
-
Z hrnca vyberieme badián a klinčeky a hotový džem plníme do čistých a suchých pohárov až po okraj.
-
Poháre ihneď uzavrieme a otočíme dnom nahor na 5 minút. Potom ich otočíme späť a necháme vychladnúť.
Zdroj foto: Dr Oetker