Panna cotta s korením, citrónovým tymianom, jahodami a kakaovým balzamicom

Ingrediencie:

  • 500 ml smotany, 36% tuku
  • 40 g kryštálového cukru
  • 1 ML Kotányi Vanilková pasta Bourbon
  • 2 ½ plátu želatíny
  • 1 čerstvý zväzok citrónového tymianu čerstvý
  • 200 g jahôd
  • Kotányi čierne korenie z mlynčeka
  • Kotányi Glacé kakaová príchuť (Balzamiko)
  • Na ozdobu čerstvý citrónový tymián

Postup:
Smotanu spolu s cukrom a vanilkovou pastou privedieme do varu. Varíme 3 - 4 minúty. Kastról odstavíme z ohňa, pridáme citrónový tymian a želatínu (príprava podľa popisu balenia). Po asi 10 minútach prepasírujte cez jemné sito. Za stáleho miešania necháme niekoľkokrát minút vychladnúť a pred stuhnutím plníme do foriem na suflé alebo do šálok na kávu.
Chladíme v chlade najmenej 6 hodín. Pred podávaním krátko vložte formu s panna cotta do horúcej vody, uvoľnite okraj nožom a vytočte ju na tanier.
Jahody nakrájame na plátky, podávame a dochutíme nahrubo mletým čiernym korením z mlynčeka. Tanier ozdobíme Kotányi Glacé kakaová príchuť a čerstvým citrónovým tymianom.