Morčací burger s jalapeno papričkou

Morčací burger s jalapeno papričkou

Suroviny na burger:

  • Penam Hamburger žemle so sezamom
  • 1 PL olivového oleja
  • 1 malá červená cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 500 g mletého morčacieho mäsa
  • 1 lyžička kari korenia
  • 1 PL čerstvého koriandra
  • jalapeno papričky
  • 1 vajce
  • 100 g nastrúhaného čedaru

Suroviny na avokádový dip:

  • 4 zrelé avokáda
  • 2 paradajky
  • 2 PL nakrájanej šalotky
  • nakrájaný koriander
  • chilli paprička
  • 2 PL bieleho jogurtu
  • šťava z limetky

Postup – burger:

  1. Na rozpálenom oleji mierne opražíme nadrobno pokrájanú cibuľu a nastrúhaný cesnak. V miske zmiešame mleté morčacie mäso, kari, koriander, vajce a polovicu syra, pridáme opraženú cibuľu a cesnak, soľ, korenie.
  2. Vytvarujeme 4 burgre, ktoré pomaly grilujeme, až kým je mäso prepečené. Potom ich posypeme druhou polovicou syra, nakrájanými jalapeno papričkami a ešte dáme na chvíľu na gril dopiecť.
  3. Hamburgerovú žemľu rozkrojíme, na spodný diel natrieme vyššiu vrstvu dipu, dáme hamburger, obložíme zeleninou podľa chuti, prikryjeme vrchnou polovicou žemle a podávame.

Postup - avokádový dip:

Avokádo olúpeme, rozpolíme a vyberieme kôstku. Dužinu roztlačíme vidličkou. Chilli papričky zbavíme semienok a spolu s paradajkami a šalotkou nakrájame nadrobno. Pridáme nakrájaný koriander, biely jogurt a všetky pripravené suroviny premiešame. Na záver dochutíme šťavou z limetky.

Zdroj foto: Penam