Burger s originálnym burger dipom

Burger s originálnym burger dipom

Suroviny na burger:

  • Penam Hamburger žemle so sezamom
  • 500 g mletého hovädzieho mäsa
  • 1 vajce
  • 1 lyžička dijonskej horčice   
  • 1 PL kečupu
  • 2 šalotky
  • 1 strúčik cesnaku
  • 100 g syra Niva
  • 3 plátky grilovanej slaniny
  • listový šalát
  • čerstvo mletá morská soľ
  • čierne mleté korenie

Suroviny na burger dip:

  • 2 PL majonézy
  • 1 PL kečupu
  • 1 lyžička tabasca
  • 1 lyžička brandy
  • 2 kyslé uhorky

Postup – burger:

  1. Šalotky nadrobno pokrájame, cesnak nastrúhame a mierne ich opražíme na rozpálenom oleji. V miske zmiešame mleté hovädzie mäso, dijonskú horčicu, kečup, vajce, pridáme opraženú cibuľku s cesnakom, soľ a korenie podľa chuti.
  2. Z masy vytvarujeme 4 burgre, ktoré opražíme na rozpálenom oleji z každej strany 6 – 8 minút. Medzitým si ugrilujeme plátky slaniny (prípadne opražíme na druhej panvici). Nakoniec dáme na burgre plátky grilovanej slaniny s plátkami nakrájanej Nivy a necháme dopiecť.
  3. Hamburgerovú žemľu rozkrojíme, na spodnú polovicu dáme pripravený dip, mäso so slaninou a syrom, dozdobíme šalátom podľa výberu, prikryjeme vrchnou polovicou žemle a servírujeme.

Postup - burger dip:

Zmiešame majonézu, kečup a tabasco, pridáme nadrobno pokrájané uhorky a na záver  lyžičku brandy. Ak dávate prednosť menej pikantným dipom, dajte menej štipľavého tabasca. Nakoniec môžeme dochutiť štipkou soli.

Zdroj foto: Penam