Valentínske srdce

Valentínske srdce

14. február - Deň zaľúbených je perfektná príležitosť na sladké potešenie pre toho, koho milujeme. Ak sa vám recept zapáči nemusíte čakať do ďalšie roka, môže sa stať rodinným – nedeľným receptom. Okrem nenáročných surovín a chuti niečo s láskou pripraviť, potrebujeme formu v tvare srdca.

Potrebujeme: 100 g polohrubej múky, 150 g práškového cukru, 500 ml mlieka, 3 žĺtky, 100 ml oleja, 30 g kakaa, piškóty, um, orechy a kandizované ovocie.

Postup: Z mlieka, žĺtkov, cukru, oleja a múky uvaríme nad parou hustý krém. Uvarený krém šľaháme do vychladnutia. Krém rozdelíme na dve polovice a do jednej zamiešame kakao. Dostatočne hlbokú formu – srdce vypláchneme studenou vodou a na dno dáme vrstvu kakaového krému, na krém poukladáme piškóty, pokvapkáme umom, posypeme posekanými orechmi a nakrájanými kandizovaným ovocím. Natrieme vrstvou svetlého krému a vrstvenie  zopakujeme. Poslednú vrstvu tvoria piškóty pokvapkané umom. Srdce uložíme do chladničky. Servírujeme nasledujúci deň, ozdobíme šľahačkou, prípadne posypeme strúhanou čokoládou.

Viac osvedčených, jednoduchých a relatívne lacných receptov nájde na stránke:
http://www.1000knih.sk/obchod/kucharky-a-recepty/neviete-co-uvarit-dajte-si-poradit

Autor: Anna Čunderlíková