Trojfarebná valentínska tortička nežná ako sama láska

Trojfarebná valentínska tortička nežná ako sama láska

Sviatok sv. Valentína je oslavou lásky, samozrejme tá má mnoho podôb. Staňte sa teda Valentínom pre všetkých svojich blízkych a prichystajte im sladké prekvapenie. Dokonalému spojeniu čokolády, mascarpone a ovocia nikto neodolá, všetko tak ešte korunuje chuť želatínových HARIBO srdiečok na penovom vankúšiku. Do prípravy lahodnej tortičky môžete zapojiť aj deti a užiť si tak pekné spoločné chvíle. Láska je totiž niečím výnimočným, preto si ju maznajte, ako to len ide. Rozhodne sa neobmedzujte na jeden deň v roku a ukážte svojim milovaným kedykoľvek, napríklad práve takouto pochúťkou, ako vám na nich záleží.

Na tortičku s priemerom 20 cm budete potrebovať:
Na cesto:

●    3 vajcia
●    30 g trstinového cukru
●    35 g hladkej múky
●    2 lyžice repkového oleja
●    20 g kakaa
●    štipku soli

Na malinovú vrstvu:
●    250 g mascarpone
●    100 g smotany na šľahanie
●    30 g malín sušených mrazom
●    2 lyžice múčkového cukru

Na bielu vrstvu:
●    200 g bielej čokolády
●    200 g smotanového syra
●    100 g smotany na šľahanie

Na ozdobu:
●    HARIBO Favourites Mix
●    pokrájané jahody

Začneme s prípravou korpusu. Rúru predhrejeme na 180 °C a formu s priemerom cca 20 cm jemne vymastíme olejom. Celé vajíčka spoločne s cukrom v robote či s ručným šľahačom vyšľaháme do svetlej a nadýchanej peny, trvá to približne 7 minút. Správne ušľahané vajíčka by mali tvoriť ľahké špičky. Akonáhle je zmes vyšľahaná, znížime rýchlosť na minimum a rýchlo zašľaháme olej. Vo vedľajšej miske zmiešame kakao, múku a soľ.
Sypkú zmes stierkou len nadvihovaním zapracujeme do vyšľahaných vajec. Snažíme sa pracovať krúživými pohybmi, aby sme neporušili vzduchové bublinky. Cesto zbytočne nemiešame a len jemne a opatrne nadvihujeme.
Vyšľahané cesto prelejeme do pripravenej formy a dáme piecť do vyhriatej rúry na cca 15-20 minút. Korpus by mal byť po upečení mäkký a úplne zarovnaný. Upečený necháme vychladnúť 10 minút vo forme, potom vyklopíme a necháme vychladnúť na izbovú teplotu.
Zatiaľ čo korpus chladne, rozpustíme bielu čokoládu vo vodnom kúpeli a necháme ju úplne vychladnúť. Medzitým si pripravíme malinovú vrstvu. Sušené maliny rozmixujeme na prach a dáme zatiaľ stranou. Jemne prešľaháme mascarpone, potom pridáme studenú smotanu na šľahanie a vyšľaháme do hustého krému. Rozmixované sušené maliny preosejeme do krému cez jemné sitko, ktoré zachytí zrniečka, potom pridáme múčkový cukor a vyšľaháme do hladkého a hustého ružového krému.
Korpus ozdobíme malinovým krémom a dáme zatiaľ do chladničky. Akonáhle je čokoláda už vychladená, vyšľaháme smotanu do hustej šľahačky, potom k nej pridáme smotanový syr a zašľaháme do hladkého krému. Nakoniec za stáleho šľahania tenkým pramienkom prilejeme vychladnutú rozpustenú čokoládu a vyšľaháme opäť dohladka.
Tortičku ozdobíme poslednou bielou vrstvou a dáme odpočinúť do chladničky aspoň na hodinu. Pred podávaním ozdobíme jahodami a srdiečkami z balenia Favourites Mix, ktoré obsahuje najobľúbenejšie cukríky Haribo vrátane srdiečok.