DENNÍK RELAX - Torta 4 schody do neba

Torta 4 schody do neba

Náročnost: stredne náročné
Doba prípravy: asi 50 minút
Doba pečenia: asi 10 minút
Vystačí na: asi 12 porcií

Na korpus:

  • 260 g kakaových sušienok
  • 30 g rozpusteného masla
  • 100 ml mlieka
  • 260 g maslových sušienok
  • 30 g rozpusteného masla
  • 100 ml mlieka


Na náplň:

  • 250 g polotučného tvarohu
  • 4 zarovnané PL cukru
  • 2 KL Vanilkovej pasty s mletým vanilkovým strukom Dr. Oetker
  • 250 ml smotany na šľahanie
  • 1 balíček Želatínového stužovača Dr. Oetker
  • 100 ml vody
  • 1 balíček Zlatého klasu bez varenia Dr. Oetker
  • 500 ml mlieka
  • 60 g cukru


Na ozdobenie:

  • 500 ml smotany na šľahanie
  • 3 zarovnané PL cukru
  • 1 balíček Smeta-fixu Dr. Oetker
  • 50 g horkej čokolády


Ešte potrebujeme:
tortovú formu (Ø 26 cm)
elektrický ručný šľahač


1. Na prípravu korpusu rozdrvíme tmavé sušienky pomocou váľka. Vložíme ich do misky, pridáme maslo a mlieko a dôkladne prepracujeme. Hmotu nanesieme na dno vymastenej formy a pritlačíme. Rovnakým spôsobom si pripravíme korpus zo svetlých sušienok, masla a mlieka. Nanesieme na tmavú hmotu a pritlačíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 200 °C
Teplovzdušná rúra: 180 °C
Plynová rúra: stupeň 4
Doba pečenia: asi 10 minút

2. Korpus necháme vo forme vychladnúť.

3. Na prípravu náplne zmiešame v mise tvaroh s cukrom a pastou. Smotanu vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuhaa vmiešame do tvarohu. Želatínový stužovač pripravíme s vodou podľa návodu na obale a ihneď vmiešame do tvarohovej zmesi. Náplň nanesieme na vychladnutý korpus a uhladíme. Odložíme asi na pol hodiny do chladničky a necháme stuhnúť. Zlatý klas pripravíme podľa návodu na obale, opatrne nanesieme na tvarohovú náplň a uhladíme.

4. Na ozdobenie vyšľaháme smotanu s cukrom a Smeta-fixom a nanesieme na náplň podľa vlastnej fantázie. Na povrch torty nastrúhame čokoládu a tortu odložíme asi na 1 hodinu do chladničky.