PERNÍKOVÝ CUPCAKE

PERNÍKOVÝ CUPCAKE

12 kusov, príprava 60 minút

Suroviny:
180 g Palmarinu s maslom
180 g cukru
3 vajcia
140 g hladkej múky
100 g kyslej smotany
2 ČL perníkového korenia
štipka soli

Krém:
250 g Palmarinu s maslom
350 g práškového cukru
250 g krémového syra (alebo mascarpone)
1 ČL perníkového korenia
na ozdobu medovníčky

Postup:
Palmarin vymiešame s práškovým cukrom do hladka. Po jednom pridáme vajíčka a dobre premiešame. Pridáme aj múku, smotanu a korenie a takto pripravené cesto rozdelíme do 12 košíčkov na muffiny.

Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov približne 20 minút. Po upečení necháme koláčiky úplne vychladnúť.

Na krém najprv vymiešame Palmarin s cukrom, potom pridáme syr a korenie. Takto pripravený krém dáme do cukrárskeho vrecka a nastriekame na cupcaky. Nakoniec dozdobíme medovníčkami a môžeme posypať aj kúskami rozmrveného medovníka.