Bezlepkový makovo-slivkový koláč

Bezlepkový makovo-slivkový koláč

Upršané dni striedajú chladné a pochmúrne, kedy za tmy odchádzame z domu a za tmy sa tam aj vraciame. Ak hľadáte spôsob, ako si toto obdobie čo najviac spríjemniť, máme pre vás tip. Upečte si zdravý a lahodný koláč, ktorým potešíte nielen seba, ale aj celú rodinu. Hotový ho máte cca za 80 minút a je úplne bez lepku.

Ingrediencie:

Korpus:

  • 3 polievkové lyžice kakaa

  • ½ hrnčeka kokosového oleja

  • 1 hrnček mletých vlašských orechov​

Krém:

  • 1 mascarpone

  • 1 tvaroh

  • 2 vajcia

  • mletý mak podľa potreby

  • čakankový sirup podľa chuti​

Navrch:

  • odkôstkované slivky

  • škorica​


Postup:

  1. Ingrediencie na korpus dôkladne premiešame a natlačíme ich do tortovej formy.

  2. Na korpus nalejeme krém z tvarohu, mascarpone, 2 vajec a maku. Podľa chuti osladíme čakankovým sirupom.

  3. Navrch poukladáme nakrájané slivky a posypeme škoricou. Pečieme na 160 stupňoch Celzia asi 50 minút.