
Bezlepkový makovo-slivkový koláč
Upršané dni striedajú chladné a pochmúrne, kedy za tmy odchádzame z domu a za tmy sa tam aj vraciame. Ak hľadáte spôsob, ako si toto obdobie čo najviac spríjemniť, máme pre vás tip. Upečte si zdravý a lahodný koláč, ktorým potešíte nielen seba, ale aj celú rodinu. Hotový ho máte cca za 80 minút a je úplne bez lepku.
Ingrediencie:
Korpus:
-
3 polievkové lyžice kakaa
-
½ hrnčeka kokosového oleja
-
1 hrnček mletých vlašských orechov
Krém:
-
1 mascarpone
-
1 tvaroh
-
2 vajcia
-
mletý mak podľa potreby
-
čakankový sirup podľa chuti
Navrch:
-
odkôstkované slivky
-
škorica
Postup:
-
Ingrediencie na korpus dôkladne premiešame a natlačíme ich do tortovej formy.
-
Na korpus nalejeme krém z tvarohu, mascarpone, 2 vajec a maku. Podľa chuti osladíme čakankovým sirupom.
-
Navrch poukladáme nakrájané slivky a posypeme škoricou. Pečieme na 160 stupňoch Celzia asi 50 minút.