Ovocný koláč dvojfarebný

Ovocný koláč dvojfarebný

Ingrediencie:

  • 2 hrnčeky polohrubej múky

  • 1 hrnček kryštálového cukru

  • 2 vajcia

  • 1/2 hrnčeka mlieka

  • 1/2 hrnčeka oleja

  • 1 vanilkový cukor

  • 1 prášok do pečiva

  • 1 lyžica kakaa

  • ľubovoľné ovocie (čerstvé alebo mrazené)

Postup:

  1. V mise zmiešame múku, cukor, olej, mlieko, vajcia, vanilkový cukor a prášok do pečiva.

  2. Polovicu cesta vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie.

  3. Do druhej polovice cesta primiešame kakao.

  4. Kakaové cesto rovnomerne nalejeme na svetlé cesto.

  5. Navrch poukladáme ovocie.

Pečenie:

Rúru predhrejeme na 170 °C.

Pečieme cca 35 – 40 minút, kým nebude povrch upečený a špajdľa po zapichnutí suchá.

Zdroj foto: freepik