
Ovocný koláč dvojfarebný
Ingrediencie:
-
2 hrnčeky polohrubej múky
-
1 hrnček kryštálového cukru
-
2 vajcia
-
1/2 hrnčeka mlieka
-
1/2 hrnčeka oleja
-
1 vanilkový cukor
-
1 prášok do pečiva
-
1 lyžica kakaa
-
ľubovoľné ovocie (čerstvé alebo mrazené)
Postup:
-
V mise zmiešame múku, cukor, olej, mlieko, vajcia, vanilkový cukor a prášok do pečiva.
-
Polovicu cesta vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie.
-
Do druhej polovice cesta primiešame kakao.
-
Kakaové cesto rovnomerne nalejeme na svetlé cesto.
-
Navrch poukladáme ovocie.
Pečenie:
Rúru predhrejeme na 170 °C.
Pečieme cca 35 – 40 minút, kým nebude povrch upečený a špajdľa po zapichnutí suchá.
Zdroj foto: freepik