Mrkvové muffiny

Mrkvové muffiny

od zajačika
 
stredná obtiažnosť
Doba prípravy: asi 30 minút
Doba pečenia: asi 30 minút
Vystačí na: 12 kusov

Na cesto:
2 vajcia
120 g trstinového cukru
1 balíček Škoricového cukru Dr.Oetker
½ KL Arómy vanilkovej Dr.Oetker
1 PL javorového sirupu
100 ml oleja
180 g polohrubej múky
2 zarovnané KL Kypriaceho prášku do pečiva Dr.Oetker
štipka soli
3 stredne veľké mrkvy
70 g vlašských orechov

Na krém:
200 g nátierkového masla
90 g práškového cukru
1 KL javorového sirupu šťava z ½ citróna
50 g zmäknutého masla
 
Na ozdobenie:
1 balíček Marcipánu Dr.Oetker
Farba gélová potravinárska červená Dr.Oetker
Farba gélová potravinárska žltá Dr.Oetker
Farba gélová potravinárska zelená Dr.Oetker
 
Ešte potrebujeme:
formu na muffiny
12 papierových košíčkov na muffiny
elektrický ručný šľahač
cukrárske vrecko s hladkou trubičkou



1. Na prípravu cesta v mise vyšľaháme vajcia s cukrom, škoricovým cukrom, arómou, sirupom a olejom elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni do peny. Pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom a soľou a vyšľaháme dohladka. Nakoniec vmiešame nahrubo nastrúhanú mrkvu a nasekané orechy. Cesto nanesieme do košíčkov vo forme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 170 °C
Teplovzdušná rúra: 150 °C
Plynová rúra: stupeň 3          
Doba pečenia: asi 30 minút

2. Muffiny necháme vychladnúť.

3. Na prípravu krému v mise vyšľaháme nátierkové maslo s cukrom, sirupom, citrónovou šťavou a maslom elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni dohladka. Krémom naplníme cukrárske vrecko a nanesieme na vychladnuté muffiny.

4. Na ozdobenie zafarbíme ¾ marcipánu červenou a žltou gélovou farbou tak, aby sme získali oranžovú farbu. Na pracovnej ploche posypanej práškovým cukrom vytvoríme valček, ktorý rozdelíme na 12 rovnakých dielov a vytvarujeme mrkvičky. Zvyšok marcipánu zafarbíme zelenou gélovou farbou a vytvoríme vňať. Mrkvičky prikrášlime vňaťou a nanesieme na povrch krému. Odložíme do chladničky a necháme stuhnúť.
 

TIP:
Do cesta môžeme pridať korenie, napr. mletý kardamóm, mletý klinček alebo korenie do perníka.