 
                            Zapečený baklažán s klobásou
Ingrediencie:
- 
	4 menšie baklažány 
- 
	300 g klobásy 
- 
	200 g tvrdého syra (napr. eidam, gouda) 
- 
	trochu masla 
- 
	olej na vymastenie misy 
- 
	soľ 
Postup:
- 
	Baklažány umyjeme a pozdĺžne rozkrojíme na polovice. 
- 
	Osolíme ich a necháme cca 20 minút odstáť, aby pustili horkosť. 
- 
	Potom ich opláchneme, opäť mierne osolíme a do každej polovice vložíme plátky klobásy. 
- 
	Baklažány uložíme do ohňovzdornej misy vymastenej olejom. 
- 
	Na každú polovicu dáme trochu masla. 
- 
	Pečieme v predhriatej rúre približne 30 minút. 
- 
	Po 30 minútach každú polovicu posypeme strúhaným syrom a ešte pár minút zapečieme, kým sa syr neroztopí a nezapečie dozlatista. 
Zdroj foto: freepik
 
                                     
                                     
                                                     
                                                     
                                                     
                                                     
                                                     
                                                     
                                                     
                                                     
                                                    