DENNÍK RELAX - TEXAS: Chilli con Carne

TEXAS: Chilli con Carne

Suroviny:
 

  • 3 lyžice rozpusteného masla
  • 1 červená cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku   
  • 1 lyžička mletého chilli   
  • ½ lyžičky kayenského korenia
  • 0,5 lyžičky mletej rasce
  • 1 paradajkový pretlak Hamé
  • 900 g hovädzieho mäsa
  • 300 ml vývaru alebo vody
  • 1 lyžica trstinového cukru
  • himalájska soľ
  • korenie
  • 2 plechovky krájaných paradajok Otma Gurmán
  • 2 plechovky červenej fazule
  • 1 ks celej škorice


Postup:

Na roztopenom masle si opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu. Varíme v hrnci, ktorý potom môžeme vložiť do rúry na pečenie. Po chvíli pridáme prelisovaný cesnak, chilli, kajenské korenie a rascu.
Pridáme čerstvý pretlak a dôkladne premiešame. Nakoniec pridáme mäso, ktoré dusíme niekoľko minút. Potom pridáme vodu (prípadne vývar), trstinový cukor, soľ, korenie, krájané paradajky a škoricu. Prikryjeme pokrievkou, dáme do rúry a dusíme na 160 stupňoch približne 80 - 90 minút. Zhruba v polovici pečenia pridáme do hrnca červenú fazuľu.
Nakoniec stačí už len vybrať škoricu z hrnca. Podávame s ryžou.